En fin UFO af rester

Jeg fik forleden dag, da jeg besøgte HANNEs i Vejerslev, en fin UFO, som Tove har indleveret til Projekt Puttetæpper.

Hvor er det dejligt, at en masse reste firkanter kan blive til sådan et dejligt tæppe, som nu skal quiltes.

Hanne havde også modtaget 8 puttetæppeblokke i 2012-mønsteret “Fødselsdagsblomst”.

Nu er der kun 14 dage til DPF’s TRÆF i Roskilde, hvor vi igen har fået plads stillet til rådighed til Puttetæppeboden, hvor vi sælger mønsteret og tager imod allerede færdigsyede blokke.

Færdige tæpper og UFO’er er også meget velkomne. Det er spændende, hvor meget, der kommer i år?

Vi har selvfølgelig også udstilling af masser af puttetæpper, som man gerne må a’e og nusse, der er rigtig mange flotte tæpper! Vi glæder os!

2 tanker om "En fin UFO af rester"

  1. Hej Hanne. Jeg har fulgt dig i flere år og ved derfor at du syr masser af sekskanter, så derfor spørger jeg dig, og håber du har tid og lyst til at svare, ellers er det helt ok, jeg kan jo se at du altid har gang i en masse spændende ting. Men her er mit spørgsmål: er der nogen smart rækkefølge når man syr sekskanter, jeg ender altid med en masse som flagrer, altså ikke er syet sammen i kanten. Hilsen Helle ( det eret større stykke jeg syr – ikke en blomst)

  2. Helle – nu skriver du, at det ikke er en blomst, men et større stykke. Hvis sekskanter skal sys sammen til en sammenhængende flade, syr jeg først sekskanter sammen til rækker, og derefter rækkerne sammen – det bliver så i zig-zag, når rækkerne sys sammen.
    Hvis sekskanterne først sys sammen til blomster, der derefter sys sammen, syr jeg først 2 sekskanter sammen, fortsætter uden at klippe tråden med at sy den ene på midter-sekskanten og derefter på den næste sekskant i i blomsten. Først der klipper jeg tråden, dvs at jeg har syet 3 sømme. Jeg syr derefter på samme måde rundt om centrum, altså 2 sømme ad gangen. Jeg ved ikke, om det kan forstås. Det handler om at være rationel og sy så mange sammenhængende sømme som muligt uden at skulle hæfte ig klippe tråden for hver kant.
    Den første metode kan du se se i Lene Speich og Jane Sands bog “Sy patchwork”, og Rosemary Wilkinson’s “Patchwork & Quilting”, begge 2 rigtig gode bøger med gode illustrationer.
    Det mønster brugte jeg til dette tæppe, som jo egentlig er sekskanter, syet sammen af 3 romber: http://www.kludekoner.dk/forside.php?ssprog=dansk&&vispic=240
    Spørg igen, hvis det ikke er forklaret godt nok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *