Smuk quiltning

Det billede, jeg netop har sat på Kludekoner.dk, er desværre ikke helt skarpt nok til, at man kan se den smukke quiltning på tæppet tydeligt – sikkert fordi tæppet er så kæmpestort, 3 x 3 meter, at jeg har taget billedet med en vis afstand. Det er taget på Quiltefestivalen i Aulby 2012, og det er et meget smukt og flot syet sengetæppe med en fin quiltning i de ensfarvede felter.

En smuk quiltning er der også på Birgits puttetæppe, som jeg fik billede af i går:

Et rigtig tøse tæppe, som Birgit kalder det, til et barn på Julemærkehjemmet Kildemose. Birgit syr næsten alt i hånden, dette er dog maskinsyet, men til gengæld med en ualmindelig smuk håndquiltning med fjermønstre overalt. Birgit elsker at håndquilte og hyggede sig gevaldigt med dette.

Jeg kom forresten til at se på tælleren på Kludekoner.dk, der viste 1.044.999, så næste besøg ville udløse tallet 1.045.000 – det ville jeg lige kontrollere og trykkede F5 – og nu viste den allerede 1.045.009 – ja, det er når nyhedsbrevet udløses, så går det stærkt. Nu er der 30 online – det er lidt vildt!

3 tanker om "Smuk quiltning"

  1. Det er godtnok mange der har været inde og kikke. Flot-flot-flot.

    Utrolig flot quiltning i Birgits tæppe. Tænk at kunne sige at man hygger sig med at quilte. Jeg vil glæde mig til den dag hvor jeg “ser lyset”…. Det er absolut en hade beskæftigelse her i huset. Måske jeg griber det forkert an´????

    Mange hilsner fra Joan M.

  2. Joan – nu er Birgit jo en erfaren og dygtog quilter og har i mange år undervist i “Quiltning uden tårer”, et kursus, der videreføres af Sonja Kongaa. Jeg må sige, at jeg kan også godt lide at håndquilte og mener også, at jeg gøre det pænt. Mit problem er bare, at det kræver tid, og at jeg har for meget andet, der tager af den tid!
    Det kunne være, at Birgit vil give gode tip??

  3. Tak for de pæne ord, men desværre har jeg ikke mange tip udover øvelse, øvelse og atter øvelse – så bliver man automatisk hurtigere. Og find frem til en metode, hvor du kan tage op til 5-6 sting ad gangen. Jo, en ting til: alle de ting jeg syr på, ligger altid fremme og bliver kun ryddet væk, når her skal gøres rent, eller jeg skal have gæster. Så kan jeg nå langt, hver gang jeg har bare 5 minutter. Men det kan naturligvis ikke alle. Jeg kan, fordi jeg nu er alene, og før, fordi min mand var et endnu større rodehoved og derfor ikke kunne beklage sig.
    Mange hilsener og giv det en chance igen,
    Birgit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *