Broderi

Jeg har broderet meget, da jeg var ung, også rigtig fine ting, søde mellemlægsservietter og dækkeservietter på meget fin hør, duge, puder osv. Men da jeg fik børn, blev det mere til strik, og senere kom patchwork på 1. pladsen.

I går på Vejle Husflids udstilling havde Pelse Asboe – Broderi Moderne en butik med nogle rigtig flotte puder mm fra Fru Zippe.

Jeg er helt fortabt! Hvor er de flotte. Og så mange fine detaljer. Det lilla stof i ovenstående er iøvrigt “kogt” uld = en gammel uldnederdel, der er filtet.

Eller hvad med en gang lakridskonfekt monteret med babyfløjl.

Grisepuden her er slet ikke til at stå for.

Men det var denne “Colourful Cobblestones”, der måtte med mig hjem. Der er jo også noget patchwork over den, det var nok derfor. Nu må vi se, om jeg kan. Det er stramaj broderet med kamgarn, og jeg kunne slet ikke lade være med at afprøve, om øjnene vil – og det går fint. Det er jo heller ikke som den fine hør, som jeg ikke kan se til mere.

Der var også flere søde mindre ting, nålepuder og andre småting, og det var da måske klogere at starte med noget småt, men jeg er jo sådan: kaster mig ud, før jeg ved, om jeg kan bunde!

Denne flotte taske med broderi i stærke farver har ikke noget med Broderi Moderne at gøre, det var en af de udstillede genstande, og jeg gætter på, at kan være et broderet stykke – en pude måske? – der er klippet i stykker og syet på låget af en taske i skind. Men flot er den. Jeg har godt set, at det er blevet populært at bruge gamle broderier til f.eks. at føje ind i patchwork, det er en sjov idé.

 

 

 

 

 

9 tanker om "Broderi"

  1. Jamen kender man Pelse… så ved man bare at det er super flotte ting hun har lavet…. det er helt sikkert en tur værd at besøge hendes butik i Århus… men tag pungen med… smiler..

  2. JA gode ting koster.

    Jeg ville nu bare ikke sætte den turkis og grønne sammen, men små og behag er forskellig

  3. Tasken er faktisk lavet fra bunden. Først broderede jeg i de skønneste farver jeg kunne finde og derefter fandt jeg læder, som jeg mente passede til og konstruerede en taske 🙂 Hanken er inspireret af de meget populære octopus tasker. Hilsen Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *