Jeg bager ikke 3-4 slags småkager til jul, som jeg gjorde engang. Vi har ikke godt af dem! Og jeg orker det heller ikke.
Men jeg fik bagt yndlingssmåkagerne (mine – Søren kan bedst lide Finskbrød). Det er en opskrift, jeg har fået af Bente i Hagfors (svenskerne bruger at måle i liter/deciliter), de smager himmelsk og er nemme at bage. Dejen rulles til en pølse, som godt kan ligge i køleskabet et par dage, før man skærer dem i skiver og bager dem, man skal måske lige lade dem ligge lidt, så de ikke er alt for kolde, når man skærer, de ville smuldre under udskæringen for mig, formentlig fordi de var for kolde.
Jeg bagte dobbelt portion, de skal nok blive spist.
Her er opskriften på
“Sukkerbagerens favorit”
250 gr. smør (det skal være smør, det smages!)
2½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
4 3/4 dl hvedemel
200 gr. hasselnøddekerner
Rør smør og sukker godt sammen, tilsæt vaniljesukker. Bland melet i sammen med nøddekerner (nemmest, hvis de er hakket groft med en skarp kniv)
Form dejen til ruller ca. 3 cm i diameter. Læg dem køligt mindst 1 time.
Skær rullerne i skiver med skarp kniv og bag dem ca. 15 min. ved 175 grader.
De skal være gyldne, men ikke mørke. Dette er ikke nogen stor portion.
Og måske skal jeg så også bage Finsk Brød!
Uhm…De ser lækre ud de kager, nu har jeg gemt opskriften, så de må prøves på et tidspunkt.HH
Hej
Man bliver helt lækker sulten……. kan næste dufte dem….
Hej Hanne
Så er dejen lavet – så om et par timer er der smagstest *SSS*
Ja, du ved det, Hanne, man kan dufte smørret!
Jeg håber, du blir tilfreds, Tove!