Sig nærmer tiden..

..hvor (om alt går vel, men det er jeg helt tryg ved) min næste livskammerat bliver født:

Her er Kyas-ma, få dage før. Det er simpelthen så spændende!

Jeg har aldrig før kunne følge med, før hvalpene blir født, så det er dejligt at følge med, omend på afstand.

Whisky så vi første gang, da han var 7½ uge gammel..

og hentede ham på hans 8-ugers dag.

Jeg savner ham så frygteligt! Desværre blev han kun 8 år, men han havde en skade i bagbenene fra et uheld, da han kun var 5 mdr., det blev værre de sidste par år.

Baloo var 12 uger, da han kom her i huset, her sammen med Bamse, som var vores søns hund oprindeligt – han var en labradorblanding, købt som skilsmissehund på 14 uger, da han kom her, og han blev her, da sønnen flyttede hjemmefra.

Baloo var en fantastisk schæferhund, en rigtig hyrdehund, der elskede og passede på hele familien, også børnebørnene, efterhånden som de kom til. Baloo blev 10½ år, men var meget syg til sidst.

Toby var 1 år, da vi hentede ham i en pension for herreløse hunde!
Her er Bamse og Toby få dage før vi måtte sige farvel til Toby, som blev næsten 16 år gammel. Bamse var så ulykkelig, da Toby ikke var her mere, at vi skyndte os at få Baloo, selv om det var upraktisk med en hvalp, mens der var sne og is.

Bamse blev også gammel, 14 år, men han havde det ikke godt de sidste 1½ år, plaget af gigt. Søren kunne ikke tage beslutningen, før han også blev urenlig. Det var ikke værdigt, og det er med det forløb i tankerne, at jeg tog den tunge beslutning og lod Whisky få fred, før det blev uværdigt.

Hvor jeg dog glæder mig til at få hund i huset igen! Og jeg kan godt vente, for jeg får også lov at komme på besøg hos Kyas-ma i Odense efter nogle uger.

14 tanker om "Sig nærmer tiden.."

  1. Dejligt for dig 😉 . Jeg fulgte også min Emma fra hun var 4 uger og besøgte hende et par gange før hun endeligt kunne komme hjem til mig. Det var dejligt at følge hende og se hun blev en lille hystade overfor sine søskende der kun var hanner og dobbelt så store som hende .
    PS hun er ikke en Hystade i dag –bare Emma og Dejlig.
    Glæd Dig —Moderen ser dejlig ud 😉

  2. Hvor er det spændende med den søde ventetid.

    Jeg kan godt forstå du savner.
    Vi taler tit om whisky og mindes. Heldigvis er der ingen af familiens hunde der er glemt. Vi har masser af gode minder og historier og vi taler og fortæller hinanden om historierne. Om Tobby der spiste biblioteksbøger og næsten en dør. Bamse, spejderhunden, der hjalp med at slæbe rafter der var meget længere end ham selv og som havde sin egen sovepose og pruttede forfærdeligt i teltet. Baloo, som de første børnebørn var små sammen med, og som tålmodigt lod dem kæle og røre. Og Whisky der elskede alle vore børn, og næsten ikke ku vente på at de stod op om morgenen.

  3. Tak, hvor er I søde! Jeg får tårer i øjnene – igen – når jeg læser dine minder HelleH, Bamse kunne slæbe rafter på 6 meter! Og Søren og jeg havde – efter at I var flyttet hjemmefra – både Bamse og Baloo med til spejderarrangementer, hvor jeg skulle skrive PR-artikler, og de sov imellem os og varmede vores lille telt op! Hundene har altid været en vigtig del af vores familie.

  4. Hej Hanne.

    Ja jeg kan også godt forstå du glæder dig Kyas-ma er en dejlig hund. Der er også det gode ved hende at hun har lavet den allerbedste klogeste skønneste og mest vidunderlige søn, som jeg er så heldig at være ejer af. Han ligner sin smukke mor i udseendet borset fra at han er sort/hvid. Får du en hund der tilnærmelsesvis ligner hendes søn ,som jeg har, får du ganske enkelt ikke bedre hund.
    Det bliver dejligt når den søde ventetid er ovre og at den lille garnnøgle du får hjem kan begynde at udfylde tomrummet efter Whiskey. Der bliver nok noget at leve op til, for den lille hund. Så er det godt de er som de er, noget store store personligheder.
    Jeg glæder mig til at se Tjasse’s halvbror eller halvsøster.

    Knus herfra Molly, Tjasse, Sengi & Annette.

  5. Nej, Inge, der ligger ikke “Whisky-hvalpe” = schæferhvalpe i maven på Kyas-ma! (Smiler) Kyas-ma er en Tibetansk Terrier (som ikke har noget med terrier-familien at gøre). Hvis du følger linket nederst i indlægget kommer du ind på Kyas-ma’s ejers hjemmeside og kan se hvordan de ser ud, de kan have mange forskellige farver og aftegninger. Fælles for dem er bl.a. pelsen og det meget dejlige temperament.
    Jeg har indset, at Whisky var min sidste schæfer, jeg kan ikke være sikker på at kunne opdrage en schæfer, den kræver kræfter og megen motion. Det er vemodigt, men man skal være realistisk.
    En tibetansk terrier er meget mindre, men ikke en “taskehund”, den er meget sjov og kærlig og har et helt specielt temperament, og trods pelsen, fælder den ikke, kun det man strigler af den.
    Min datter har en “Tibbe”, som man kalder den eller “Tibetaner”, og jeg har gennem hende lært racen at kende og flere af slagsen. Der er ikke så mange hvalpe til salg, men jeg er heldig at være godkendt af en god opdrætter, der har Kyas-ma, som du ser på billedet, og som venter hvalpe om få dage. Jeg glæder mig meget.

  6. Det bliver sjovt at følge dig og din nye hund, og jeg glæder mig på dine vegne. Vi har ikke selv hund, men vores datter har 2 en Lasa Apso og en Chivauva (det er ikke sikkert, det er rigtig stavet). Det er begge piger, og de har meget ud af hinanden. Storesøster Apso sladrer, når lillesøster laver hvalpeunoder. Jeg har et billede af dem på min facebookprofil, hvor de har ens trøjer på

  7. Hej Anni, velkommen på bloggen – vi “kender jo hinanden” fra FB. Lhasa Apso er jo lidt i familie med Tibetaneren, men noget mindre. Ja, der skal nok komme billeder!

  8. Hej Hanne Ja man får næsten et sug i maven når man læser at din nye følgesvend snart er født,det er meget spændende at følge dig.Jeg er selv en hundeven, jeg har en coton ( bomuldshund) ,og da jeg osse er alene er den jo mit et og alt, hun er 4år,og elsker alle i familien, især mine 4 børnebørn, glæder mig til at se dit lille nye pelsdyr.Ane

  9. ane rosenberg – den har jo også noget tilfælles med Tibetaneren, og en god og elsket hund! Ja, vi kan ikke undvære dem!

  10. Kære Hanne
    Held og lykke med din kommende foelgesvend. Jeg fandt en fin lille beskrivelse af racens historie paa: http://en.wikipedia.org/wiki/Tibetan_Terrier

    Se blot her:

    History:
    The Tibetan Terrier – often called the Holy Dog of Tibet – has evolved over hundreds of years of harsh conditions, tempered by the warmth and care of monks high in the Himalayas. The “little people”, as they were called, were highly valued as companions to the monks and families who owned them. They were treated like children in the family. Like the children, they eagerly assisted in taking care of the monastery’s or family’s property, their flocks and herds. Sure footed and reliable, they were sometimes sent to accompany a particularly esteemed traveler on a treacherous mountain journey home. No Tibetan in old Tibet who was fortunate enough to own a Tibetan Terrier would ever sell their dog. The dogs were considered good luck, and no one in their right mind would “sell” part of their luck. Mistreating or mismating a Tibetan Terrier could bring bad luck to the family and even the village. While they were not sold, they were given as gifts. The first Tibetan Terrier to come to Europe came with an English doctor who was given a dog in return for saving someone’s life.

  11. Hej igen,
    Til dig og til alle andre hundeelskere kan det varmt anbefales at læse Jack Londons berømte bøger fra begyndelsen af 1900-tallet “Ulvehunden” og “Når naturen kalder” (hvis du da ikke allerede har læst dem, men de kan iøvrigt sagtens læses flere gange).
    Bortset fra at Jack London er en vidunderlig fortæller, så får man gennem de to bøger en virkelig dyb forståelse af hundens grundlæggende historie og særlige egenskaber. Det giver lige nogle ekstra dimensioner i vores respekt og forståelse af disse særlige skabninger, som mange af os er kommet til at elske.
    På engelsk hedder bøgerne “White Fang” og “Call of the Wild”. Hvis du har en kindle eller har downloaded Kindle for PC til din computer, kan du faa dem gratis online hos http://www.Amazon.com

  12. Hej Gitte. Jack London har jeg ikke læst, i hvert fald ikke i mange, mange år, så jeg vil finde hans bøger på biblioteket, tak for tippet!
    Jeg er ved at læse en rigtig god bog på dansk “Tibetansk Terrier” – En gave fra landet på Verdens tag”, som Dansk Kennel Klub har udgivet. Den beskriver både historien bag denne spændende hunderace og hunden selv i alle ender og kanter, sjove historier, gode tips til, hvordan man behandler sin hund af denne race, og med masser af billeder.
    Og så er den skrevet af Kyas-ma’s “Mor”, Hanne Mathiasen, som også har skrevet andre bøger om Tibetanere, også på engelsk: “The Little People”.
    Så jeg tror virkelig, jeg er kommet til den rette med hensyn til køb af min nye hund.
    Hun har også været rigtig god til at vejlede og hjælpe mig, mens jeg var i tvivl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *