Victors dåbsdag

Det var en dejlig højmesse i Brøndbyvester Kirke med en dejlig jordbunden præst – og lad os være ærlige: det var rigtig fint, at det var i forbindelse med højmessen, hvor menigheden var i kirken, og nogle af dåbsgæsterne deltog i altergangen, og ikke den specielle dåbsgudstjeneste med 3 dåbsbørn + tilhørende 3 x 30-40 familiemedlemmer, som var umiddelbart efter.

Her får vi lov at fotografere efter gudstjenesten, Victor med sine forældre, gudmor + præsten og hans ønskede lille assistent, der tørrede Victors hoved = kusine Linea.

Victor klarede det hele i meget flot stil, græd ikke, selv om han havde det varmt, og tog sig en lille skraber i den fine familiedåbskjole.

Gudmor Christa er faderens kusine og en meget nær ven af begge forældre.

Victor med sin mor..

..og sin far + gudmor

Den fine, gamle dåbskjole er syet i 1925 til Farfar Sørens ældste søster, og næsten alle børn i lige linie i familien er døbt i den, sidst et oldebarn til den først døbte i Stockholm. Vi passer rigtig godt på den, den er temmelig skrøbelig nu. Fornavne på alle, der har båret den, er broderet på, og jeg har lavet “dåbskjolens stamtavle”, for om ikke så mange år er der ingen tilbage, der kan huske historien!

Hjemme i Brøndby var der dækket op i 2 telte i haven, her får Farmor lov at holde den lille gut, der er vokset utroligt siden den lille størrelse, der ankom i januar. Nu er der noget “gods” i ham! Bagved til venstre sidder Mormor sammen med den bornholmske del af familien, og bagerst til højre Morfar.

Forældrene havde selv lavet det hele, og det var både smukt og lækkert. Jeg må indrømme, min søn imponerer mig gang på gang. Hans langtids-tilberedte roastbeef sous vide er en virkelig delikasse! Derforuden 2 slags små krydrede frikadeller, lækker hjemmelavet kartoffelsalat, grøn salat, pølsehorn til børnene, som Victors moster havde bagt, og store hjemmebagte flûtes i massevis.

Tante Leonor, som var fadder, er ekspert i at berolige trætte spædbørn.

Forældrene pakkede alle Victors gaver op inden desserten, denne pakke var flot dekoreret af “dagplejebørnenes børn” = børn af de 3 søskende, som mormor’en har haft i dagpleje engang og som nu er en del af familien. (Jeg elsker den slags traditioner!)

Den store pakke indeholdt en sansegynge

En flot gave fra bornholmske onkel : en stenbuk, Victors stjernetegn.

En helt særlig gave, foruden et sølvkors, var der fra Gudmor Christa, nemlig en lille sølvske, som har været hendes far Poul’s. Poul, som var gift med min søster, var født 10. juni 1935, altså samme dato som Victor blev døbt – og Poul var gudfar til Victors far!

Hønsestriktæppet fra Farmor..

..og hele gavebordet, hvor der var mange dejlige bøger, tøj, pengegaver, sølvhalskæder og en dejlig gave fra de 2 kusiner: 3 stole i 3 størrelser, Trip-trap stolen, som har været den ældstes, og som hun gerne ville give sin lille fætter + 2 blå stole, og de har selv slebet og malet dem og syet nyt, blåt betræk + et par bukser i samme stof!

Den flotte dåbskage var lavet af en nabo..

den vakte stor begejstring!

Det var en rigtig dejlig dag! Jeg havde overnattet i Fredericia hos datteren, inden vi skulle med toget kl. 7, og jeg lå vågen og hørte regnen og mærkede kulden, når Diki skulle ud! Så jeg var bange for, at det hele skulle gå til i regn. Men det var i Jylland, det regnede så meget, i Brøndby fik de regnen om fredagen, efter at teltene var sat op. Og det var nok overskyet, men hverken vådt eller koldt, så vi havde en dejlig dag allesammen.

Og Diki havde en stor oplevelse i “dagpleje” hos Annette og hendes 3 Tibbere sammen med Bodil (den ene af de 3 er søster til Bodil).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *