På den ene led – kædesyning

Jeg er ved at sy blokkene sammen på den ene led. Det vil sige, at efter at jeg har lagt blokkene op, som de skal placeres i forhold til hinanden, samler jeg dem i rækker…

 ..derefter syr jeg blokkene i række 1 sammen med blokkene i række 2 uden at klippe tråden.. der efter række 3 til række 2 osv. 

 Man kan godt skimte tråden imellem rækkerne.

Nu skal jeg presse alle rækkerne, med sømrum skiftevis til den ene side og den anden side, så “låser” de sig fast, og man får ikke 4 lag stof, der hvor sømrummene mødes, men kun 3.

Jeg gør altid sådan, når jeg maskinsyr blokkene til et tæppe, fordi rækkerne meget let kan forskydes nogle få mm, og hvis jeg så har syet hele rækken sammen på én gang og først derefter syr den sammen med næste række, så skal der ikke ret meget til, for at  hele rækken forskydes.

Når jeg syr sammen på den anden led, altså efter at have presset alle rækker, så sætter jeg nåle i, der hvor sømmene skal være lige ud for hinanden.

Der er sikkert mange, der gør ligesådan, men nu kunne jeg lige vise min måde!

7 tanker om "På den ene led – kædesyning"

  1. Flotte farver! Jeg kan godt lide når der er lidt knald på. I går var jeg til hundeudstilling i Herning. Mest for at se hvordan gårdhundefolket håndterer deres hunde i ringen – og det kostede en bondegård! For jeg manglede da også både dit og dat for ikke at tale om holdbart legetøj og smarte træningsdimser. Halsbånd til udstilling og tyggepinde. Uha uha – og mine fødder er stadig ømme, men det er vist en skade jeg har fået af at gå i de samme slags sko hele sommeren. Det er faktisk snart ved at piske mig til læge – men øm under fodballen? Startende med at der ligesom er en uldfiltertot under foden, som altså ikke er der? Det lyder jo SÅ fjollet. Ro hjælper, men er bare keeeeeedeligt.

    • Ja, man kan hurtigt komme af med nogle penge, når man køber ind til sit kæledyr – der skal have det bedste!
      De ømme fødder kender jeg alt for godt. Men se lige at komme af sted til lægen. For jeg har nu i snart mange år brugt indlæg i skoene, og jeg kan slet ikke undvære dem. Mine fødder er blevet misbrugt (af mig) i stilethæle, da jeg var ung, det hævner sig! Forfoden på begge fødder er stærkt nedsunket, og det bliver aldrig bedre. Men indlæggene hjælper. Og hvis det er på lægelig henvisning, kan du få dem lavet hos en bandagist med tilskud eller helt gratis – de er dyre, men jeg får et nyt par hvert år, og det er jeg glad for.
      Alligevel var jeg øm i fødderne efter lørdagens traven omkring i diverse haller i Herning.

  2. Hej Hanne.
    Jeg er vist lidt tungnem, men jeg forstår ikke helt, hvordan du syr tæppet sammen. Jeg har et tæppe helt mangen til hængende på min designvæg. Syr du de 2 første blogge fra række 1 og 2 sammen og så 2. blog fra række 1 og 2 og laderne trådene sidde imellem bloggene, så de hænger sammen. Har du riet tæppet sammen, siden du kan ha’ det hele liggende på bordet når du syr. Jeg plejer at tage 2 blogge ned af tæppet, sy dem sammen og sætte dem på plads på designvæggen og så de næste 2. Det tager meget lang tid på den måde, så derfor vil jeg gerne benytte din metode. Så hvis du lige vil forklare mig lidt nærmere, hvordan du gør. Mange hilsener Pia

    • Pia, når jeg har lagt tæppet op (eller samlet det på en designvæg), lægger jeg blokkene i hver række i en bunke, eller lidt forskudt hen over hinanden, og så rækkerne ved siden af hinanden. Du kan også tage 2 rækker først og lade reste sidde/ligge, der hvor du har arrangeret dem. Så syr du nr 1 fra række 1 + 2 sammen, klipper ikke tråden, forstæstter med nr 2 fra begge rækker osv, indtil hele række 1 og 2 er syet sammen. Så tager du række 3 og lægger ved siden af de 2 nu sammensyede rækker og syr nr 1 fra række 3 til nr 1 fra række 2, nr 2 fra begge række osv. Tråden klippes først, når du har syet alle blokke fra række 3 til blokkene fra række 2.
      Du skal bare have styr på rækkefølgen i hver række, og det har jeg når jeg lægger blokkene i en bunke med nr 1 øverst.
      Spørg endelig, hvis det ikke er forståeligt.

  3. Hej igen Hanne. Så havde jeg forstået dig rigtig. Jeg har også sendt dig en pb med et billede af mit tæppe på, så du kan se, hvad jeg skal ha’ syet sammen. Tak for hjælpen. Mange hilsener Pia 🙂

  4. Hej Er det muligt at få målene på blokkene, fik lige en ide til at sy sådan et, med grøntsagsstoffer.På forhånd tusind tak Jonna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *