Skal vi bytte?

Man skal altså være både hurtig og snu, når man lever sammen med en hundehvalp af Diki’s slags!

Jeg skulle lige finde et nøgle garn frem til Victors trøje, og lagde posen ind i skabet igen – og så var nøglet væk! Snuppet af den lille frække hvalp – altså!

Det foregik ovenpå i soveværelset, og dørene stod åbne ud til gangen og derfra ind i stuen, og han pilede bare frem og tilbage med garnnøglet i munden (se tandmærkerne) – “fang mig, fang mig!”

Nej, det ved jeg godt, at jeg ikke kan! Og jeg risikerer, at han får trevlet garnet til ubrugelighed. Så jeg forsøgte at være lige så snu og fandt hans yndlingsbold at bytte med. Ja, se det var jo fristende, så han løb glad og gerne efter bolden igennem alle 3 rum – men uden at slippe garnet! og lod sig ikke friste til mere end at løbe efter den, stadig med garnet i munden. Det er godt, at bandarolen holdt.

Endelig – da jeg fandt på at kaste bolden ned ad trappen, slap han garnet halvvejs nede – det var for svært!

Så fik jeg mit garn. Jeg keder mig ikke!

Bagefter gik vi en lang tur, bl.a. ind om dyrlægen for at få ham vejet. Det er fint, at vægten altid står fremme, og de vil også gerne notere vægten fra gang til gang. Jeg synes, han spiser for lidt, men han har da taget 300 gram på indenfor 14 dage, og nu foreslog veterinærsygeplejersken, at jeg skal prøve at variere foderet lidt, så jeg fik 2 store gratis prøvepakker hvalpefoder med hjem, så må vi se, om det er fordi Diki synes, det er for kedeligt at spise det samme hele tiden. Jeg lokker lidt ved at blande lidt leverpostej, lidt ost eller lidt torskerogn imellem, men han har aldrig været særlig spisende.

7 tanker om "Skal vi bytte?"

  1. Hej Hanne – ang. Dikis vaegt.
    Jeg lavede vist engang “reklame” for BARF diaeten, opfundet af en australsk dyrlaege. Det goer jeg lige igen.
    BARF staar for “Bone And Raw Food”. Systemet kan varmt anbefales. Jeg havde engang 2 meget store hunde, og de guffede BARF i sig. De havde masser af sul paa kroppen, jeg vil faktisk sige lidt for meget. Men det bedste ved BARF er, at det er meget sundt for hundene, de lever laengere, deres hud, pels og taender bliver flottere, og de faar meget faerre sygdomme, f.eks. oereinfektioner, alergi – og gigt, naar de kommer til den alder.
    Man kan koebe BARF produkter i mange lande, bl.a. i Danmark, men priserne er noget pebrede, saa det har jeg aldrig gjort. Hvis man laver det selv, faar gratis ben hos slagteren, koeber billige kyllingevinger i supermarkedet og blender hakkekoed og raa groentsager sammen, saa koster det ikke alverden.

    Hvis du er interesseret, kan du laese mere om systemet og filosofien bagved BARF her:
    http://www.drianbillinghurst.com/what_is_barf.php?pid=2
    http://www.barfworld.com/

    Jeg fandt Dr. Billinghurst’s opskrifter og anvisninger paa internet dengang, de er der sikkert et eller andet sted endnu. I begyndelsen syntes jeg det var lidt besvaerligt, for det er jo meget nemmere at koebe faerdigt toerfoder, men da jeg foerst kom igang, blev jeg helt optaget af det. Og hundene elskede det !

  2. Jeg fandt lige en “product guide” der kan downloades fra internet. Her giver Dr. Billinghurst praktiske raad ang. BARF diaeten. For hunde- (og katte-) venner er det under alle omstaendigheder interessant laesning, synes jeg.
    Hvis du er interesseret bidrager jeg gerne med nogle af mine erfaringer. F.eks. opdagede jeg efter et stykke tid, at BEN ikke bare er ben. Nogen ben kan vaere store knogler, som hunden aldrig kan tygge sig helt igennem, selvom de er populare i deres egen ret. Men ben, som hundene skal spise, hvis de foelger BARF diaeten, er tyndere ben (altid raa), som f.eks. i en kyllingevinge eller et kyllingelaar. Og naar en kylling ikke er kogt, splintrer benene ikke, naar hunden aeder dem. De tyndere ben tygger og sluger hunden, og det skal den, for der er masser af gode sager i raa ben.
    Her finder du pdf filen:
    http://www.drianbillinghurst.com/docs/DrBs_ProductGuide2011.pdf

  3. Hej Hanne.
    Han er en lille fræksak ham Diki, men det holder os jo igang.
    Min lille grå kat styrer mig med hård pote. vi har et fast ritual med kl 5 om morgenen så står vi op.
    Det er dejligt at have dyr.

    Knus fra Laila

  4. Tak for gode råd! Jeg vender tilbage senere, har et meget vigtig ærinde nu om ½ time. Men sjovt at få samme gode råd fra 2 x Gitte = søster Gitte langt, langt borte i Laos og Taxastrikkeren Gitte.
    Nu skal jeg ligeud og køre et meget vigtigt ærinde for en af mine børnebørn.

  5. Lige for en ordens skyld, Hanne, jeg skrev to indlaeg kort tid efter hinanden, det sidste bare et supplement til det foerste. Saa de 2 x Gitte = soester Gitte i Laos, jeg ser ihvertfald ikke lige en Gitte nr. 2 her blandt kommentarerne.

  6. Det er da rigtigt “søster Gitte” – jeg tog fejl! Der er en anden Gitte, der kommenterer her, ofte ang. hund, så jeg tog fejl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *