Grønlandrelationer

jyttes nisser

En sød julegave fra Jytte, som også har Grønlandsrelationer og har været deroppe i ca samme tidsrum som jeg! Jytte laver de søde nisser af voks, som bliver hærdet i ovnen, og hun syntes, jeg skulle have et par.

jyttes nisser2

For at de ikke skal friste Diki’s nysgerrighed er de kommet op på skabet mellem porcelænsisbjørnene og familiebillederne!

For et par dage siden fik jeg et par smukke billeder fra Tasiilaq (Angmagssalik) fra Lisbeth:

angmagssalik 2012 2 angmagssalik 2012

Det store røde hus til højre var vores tjenestebolig i 1967-68, og huset til venstre var Sørens kontor. Det ser fuldstændig ud, som det gjorde dengang! Med 8 værelser på 1. sal, 3 store stuer en suite nedenunder, køkken og stort soveværels bagtil, hvidt hegn om “haven”, drivhus foran, og den grønne dør ind til kælderen, hvor hele byens æg blev opbevaret i de 9 måneder, vi ikke havde skibsforbindelse med forsyninger, og hvor vores høns boede! Billederne vækker endnu engang minder: http://www.syenlap.dk/?page_id=12119

Bagest i billedet ses den nye kirke, som jeg aldrig har set – den ser speciel ud! Den er 5-kantet, med en stenvæg udenom og meget smuk og moderne indeni.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *