Vordende besøgshunde

Vi er trætte, Diki og jeg! Efter en hel dag sammen med 6 andre vordende besøgshunde, deres mennesker og en hundeadfærdsinstruktør!

Meget vellykket dag med en god indføring i, hvad det vil sige og kræve at være besøgshund og -ven i forhold til ældre mennesker. Og en afsluttende test af den enkelte hund.

De fleste af hundene var ganske unge, og det var ilfg. instruktøren, Signe, rigtig godt, fordi de så går til opgaven mere åbne, end hvis de var ældre. Vi fik en masse nyttige oplysninger og idéer, og vi skulle hver især fortælle om vores hund, dens temperament og adfærd osv. Under dette foredrag blev Diki lagt ud i bilen! For som den teenager, han er, hylede og peb han konstant, fordi han meget hellere ville lege med alle de dejlige hunde, end sidde stille! Det er han vant til, så fik han sig en lur.

Efter foredrag og frokost blev hundene testet af instruktøren, og det klarede Diki flot. Jeg skal træne lidt med ham, for at han ikke skal være reserveret i forhold til fremmede, og så skal jeg forsøge at fede ham lidt op for at gøre ham mere afslappet! Men ellers var han dygtig til alle øvelser: gå i line, “sit” og “dæk”, gå forbi en lækkerbisken, ikke lade sig skræmme af en væltende, larmende metalspand, men gå tilbage og snuse nysgerrig til den. Og så skal han slappe lidt mere af, hvis “mor” forlader lokalet! Han ventede utålmodigt ved døren, men hylede ikke.

Der var ialt 7 hunde, meget forskellige, dejlige hunde, store og små:

besøgshunde 2

 

besøgshunde 1

besøgshunde 4

besøgshunde 7

besøgshunde 6

besøgshunde 3

besøgshunde 5

besøgshunde 8

Heldigvis var der også frikvarter ude i sneen. Den lille buldog kunne godt svare for sig i forhold til de store (godmodige) hunde.

Fin dag, det lader til, at vi Diki godt kan bruges som besøgshund. Så nu må vi se, hvad Bodil, som er koordinator i Besøgstjenesten kan finde ud af at bruge os til!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *