Dejlig påske, sommertid og fødselsdag

flag

Nu er her stille igen! Men det har været dejligt med besøg i flere dage af Victor og hans forældre.

Vi har hygget sammen og hver for sig – da Diki og jeg var til Tibbe-fødselsdag. Og lørdag spiste vi en “lille” påskefrokost (lille i sammenligning med de kæmpe påskefrokoster, vi ellers har haft som skik tidligere), men alligevel så meget mad, at vi ikke kunne rokke med ørerne! Jeg havde inviteret Sørens 2 kusiner, som jeg er glad for stadig at have god kontakt med, og de var meget glade for at opleve både Victor og Diki og den måde, de har glæde af hinanden på.

Vi skulle selvfølgelig have snaps til frokosten, så de havde fået besked på at tage deres dyner med, så de kunne sove her. Det er godt, det er et stort hus (selv om jeg gerne vil sælge det) og jeg havde jo med yngstesønnens hjælp fået pakket alle de puttetæpper, der ligger klar til afsendelse efter påske, og alt det meget stof, Projekt Puttetæppper har fået doneret, væk. Så der var sovepladser til alle.

Det lille ekstra krydderi var, at den ene af kusinerne har fødselsdag i dag, så vi hejste flag i morges og hentede rundstykker til et dejligt morgenbord med blødkogte æg, morgendram og det hele. Fødselaren var helt rørt over, at vi fejrede hende, vi havde ikke snakket om det på forhånd, så hun havde sikkert ikke regnet med, at vi huskede datoen.

Og nu er sommertiden så startet, og dermed flagsæsonen. Søren og naboen aftalte for mange år siden, at vi flager om søndagen. Det gjorde vi også i min barndom, og det holder vi ved om sommeren. Nu har jeg så læst, at “politisk korrekte meningsdannere” mener, at vi ikke skal flage for ikke at genere de danskere og indvandrere, der har en anden baggrund. Det er da simpelthen noget pjat! Det er da vores land, vores flag, og det må vi gerne være stolte af. Vi flager da ikke for at genere nogen. Jeg er jo så heldig at have en dejlig svigerdatter med udenlandsk baggrund, og dansk stasborgerskab, og hjemme hos dem flager de sandelig også, når der er anledning til det. Mon ikke vi skal undlade at være så hysteriske?

Så der flages på matriklen i dag, for fødselsdag, Påskedag og søndag!

 

En tanke om "Dejlig påske, sommertid og fødselsdag"

  1. Og det er da det, der får Danmark til at se festligt ud! Hilsen mig, der bor i udlandet, hvor der ikke er meget andet end industri- og reklameflag! Jeg elsker det ihvertfald , når det svejtsiske flag bliver hejst hernede, hvad de gerne må gøre lidt oftere! Hanne i CH.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *