Der er altså også fordele..

..ved at få en sukkersyge-diagnose, som jeg fik for knap 1½ uge siden. Jeg spiser meget mere fornuftigt, tænker mere over, hvad jeg spiser, prøver at gøre det lidt sjovt og spændende, og undgår selvfølgelig “sødt og fedt”, som min læge sagde.

Jeg har ikke fået en diæt plan, skal først til Lægehusets sygeplejerske på mandag for at snakke kost mm, men jeg ved jo godt, hvad det går ud på – og det lykkes!

En af grundene til, at jeg selv havde mistanke om sukkersyge, var at jeg havde tabt mig uden at gøre noget for det. Så der var forsvundet 4 kg.
I forbindelse med galdestensanfaldet tabte jeg yderligere 3 kg på 3-4 dage, og de er ikke kommet igen, som de normalt ville gøre hurtigt, tværtimod har jeg nu ialt tabt 9 kg!

Det kan jeg godt mærke på mit tøj! Og det passer mig da fint på alle måder, for jeg ved selvfølgelig godt, at det er sundt for mig.

Jeg troede ikke, jeg kunne undvære mine 2 stk. franskbrød med smør, ost el. marmelade om morgenen, men det går fint med havregryn m/letmælk og en tynd skive fiberbrød m/lidt ost (hverken sukker eller smør) og så min elskede te!

Frokost: 1 skive rugbrød m/en tynd skive pålæg, el. 1 æg og flere tomater + agurk.

Aften: lidt kød eller fisk, et par kartofler og salat eller letkogte grøntsager.

Nu har jeg lige spist frokost bestående af en skive ristet rugbrød med rygeostsalat, som jeg selv har lavet af frisk skummetmælksrygeost, en lille skefuld hjemmerørt mayonaise med krydderurter, blandet med tern af radiser og agurk og et snittet forårsløg UHM, det smagte skønt! Der er heldigvis nok til i morgen også!

Indimellem må jeg gerne spise små måltider, og der tager jeg en havrekiks eller, hvis jeg er på Søndergården om eftermiddagen, en ostemad i stedet for kage.

Motionen, som lægen også nævnte, får jeg jo ved mine 3 daglige traveture med Diki, og i vores bakkede terræn tror jeg på, at det er OK.

Nu må vi høre, om det er en kostplan, som kan accepteres.

En tanke om "Der er altså også fordele.."

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *