Nyt mønster til puttetæpper 2014 – hvad skal det være????

Det er spændende og sjovt hvert år at finde frem til, hvilket mønster, vi skal bruge til årets puttetæpper!

Vi har nogle kriterier, der skal opfyldes af praktiske grunde: der må f.eks. helst ikke være spidser ud til kanterne af blokken, for de spidser kan så nemt blive cuttet af ved monteringen.

Det skal være et mønster, der egner sig til at bruge forskellige rester.

Det må gerne være et mønster, hvor blokkene kan sættes op på forskellige måder, når det bliver monteret, og der må gerne være en bundfarve, der skal gå igen i alle blokke, for at give ro.

Det er også en fordel, at mønsteret er nemt at sy såvel på maskine som i hånden + evt. som “stamps”, sådan at alle de mange, der syr blokke til projektet, kan vælge den metode, de synes bedst om.

Vi skal også vælge størrelse på blokken, det er forskelligt fra år til år, og det hænger sammen med mønsteret, der skal kunne gå op i lige mål centimeter. Altså hvis man vælger en Nine-patch, skal det gå op med 3 = 3 firkanter på hver led. Blokkene skal ikke være for små, så en Nine-patch kunne være 9 firkanter á 8 x 8 cm = 24 x 24 cm, men det er ret store firkanter, så man kunne vælge 6 x 6 cm = 18 x 18 cm, men det giver en ret lille blok!

Ja, der er mange overvejelser.

Vi 4 i styregruppen finder forslag, som vi drøfter indbyrdes i løbet af januar, og når vi er enige, tegnes blokken sammen med en vejledning og evt. farveprioritering.

I løbet af februar bliver mønsteret trykt, således at det kan købes senest 1. marts.

Der er tit nogen, der spørger, hvornår det nye mønster kan købes, men det vil være upraktisk at sælge det, før “det gamle” mønster er afsluttet, og man kan jo sende de syede blokke ind helt indtil 1. februar – og så kommer der altid nogle efternølere! Så det nye bliver ikke til salg før tidligst engang hen i februar.

Men nu er processen i gang, og vi arbejder på at finde et rigtig godt mønster – igen!

1310 egense husflid

Det er meget spændende, hvor mange blokke, vi modtager for 2013, det har tilsyneladende været en populær og i hvert fald rigtig flot blok. Men jeg tvivler på, at vi når det skyhøje antal som for 2012 = 3501 blokke!

 

2 tanker om "Nyt mønster til puttetæpper 2014 – hvad skal det være????"

  1. Vi havde lidt problemer med at få de rigtige mål på den bjælke med den skrå overskæring. Det var ikke så ligetil, at få den til at passe til maskinsyning. – Jeg vil anbefale, at der ikke er noget med skrå skæringer. – Hvorfor bruger man ikke en traditionel blok – en stjerne af en slags. – eller noget med nemme hjørner f. eks.

  2. Hej Laila Neumann. Tak for dit input! Vi har brugt mange traditionelle blokke gennem tiden – og nogle utraditionelle. Prøv at kigge på de forskellige blokke for de første 10 år her: http://projektputte.files.wordpress.com/2010/10/mc3b8nstre-til-puttetc3a6pper-1998.pdf ( de senere skal nok komme).
    Som jeg har beskrevet, må der ikke gerne være spidser ud til kanterne pga vanskeligheder med montering, hvor spidserne nemt kan ryge sig en tur! Det gælder også stjerner.
    Men egentlig er det nogle af de utraditionelle, der har været mest populære, f.eks. mønsteret for 2012, som slog alle rekorder. Den var ikke helt nem at sy på maskine, men alligevel blev der syet 3501 af dem. Det var næsten en fordobling i forhold til 2011, som ellers var rekord! Du kan se mønsteret her: http://www.puttetaepper.dk/?p=1641
    Men vi har også meget nemme mønstre med i vore overvejelser.
    Vi kan på kommentarer fra tidligere år se, at nogle foretrækker at sy på maskine, andre som stamps, de fleste i hånden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *