Brunkål m/flæsk og medisterpølse..

..har vi fået til aften til den månedlige fællesspisning i Fælleshuset i andelsboligforeningen – uhmm – skønt, når det er en dygtig kogekone, der laver det til os! Islagkage til dessert, kaffe og småkager. Jeg var den ene ½ af “værterne” denne gang, så jeg var med til at bestemme menu og til at dække bord og rydde op. Det blev til et rigtig forårsbord med mini-potte-påskeliljer og aurikler, som jeg “lånte ud” og bagefter planter i min have, hvor det kniber lidt med forårsblomster. Og jeg bød også på en snaps til brunkålen. Vi har ellers selv drikkevarer med, men de øvrige kendte ikke menuen, og så syntes jeg, det var en god lejlighed til at bruge lidt af de halve flasker snaps, der er tilbage af Sørens samling (det er svundet i dem i forvejen), bl.a. en halv Linieakvavit, der har rejst til og fra Australien 27.02.1973 og 05.06.1973 – lidt pudsigt, at vi lige fik øje på datoen bagpå etiketten, som er i dag for 41 år siden!

Det var en hyggelig aften, hvor vi også sang flere forårssange fra Højskolesangbogen. Nogle går forholdsvis tidligt hjem til sig selv, andre bliver siddende og snakker et par timer – det er helt frit.

2 tanker om "Brunkål m/flæsk og medisterpølse.."

  1. Kære Hanne.
    Jeg elsker også noget med datoer, og elsker datoer og klokkeslet så tit passer sammen, – især nu i februar med så mange totaller. Men det var da godt der var sprit i snapsen – men var der også smag i så mange år efter?
    Knus fra Diana

  2. Ok ja, Diana, den smager faktisk kraftigere end den, jeg har i en hel flaske af ny dato!
    Snaps ændrer sig ikke, hvorimod bitter godt kan forandre sig, Gammel Dansk må ikke blive gammel, i hvert fald ikke efter at have været åbnet.
    Det var en af Sørens mange samler-hobbies: ½ flasker snaps og bitter, han havde over 80 forskellige – uåbnede! De skulle have været med på plejehjem – det kom han som bekendt aldrig, så nu bliver de drukket ved forskellige lejligheder eller foræret til “børnene”, så der er ikke ret mange tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *