Diki på egne veje!

Jeg skulle lige et smut over til en af naboerne, som sad udenfor i solen og snakkede med en 3. nabo, og mens vi sad der, kom Diki lige spadserende lige så stille! Jeg havde ikke fået døren lukket helt, så han havde fået den puffet op og kunne selvfølgelig høre mig.

Jeg har længe tænkt, at det må kunne lade sig gøre, at han går udenfor uden snor her i vores ret lukkede område. Husene ligger rundt om en plads, og selv om han kan gå ud på vejen – hvilket er min frygt – så tror jeg, at han kan lære, at det er i orden, når jeg selv er det. Det gik i hvert fald fint i dag, han kom stille og roligt hen til os, jeg undgik at blive forskrækket og blev siddende. Og så kom han hen og listede lidt rundt om os, blev kløet lidt og snusede i den lille forhave, og så fulgte han med mig hjem igen – med en lille afstikker få skridt ud på pladsen, hvor han bjæffede lidt for at vise, at han var her!

Men så kom han springende, da han hørte en pose med godbidder rasle! Og han fik meget, meget ros!

Jeg er optimistisk!

2 tanker om "Diki på egne veje!"

  1. Hej Hanne,
    Her i Laos gaar alle hunde rundt uden snor paa. Jeg blev meget forbavset, saa jeg foerste gang saa det. Jeg taenkte ofte over hvordan de mon kunne undgaa at blive koert over, selvom de f.eks. lever naer en befaerdet vej. Ofte ser man en eller flere hunde krydse over trafikerede gader, men man ser meget sjaeldent hunde, der er koert over. Men saa opdagede jeg, at mange hunde lever deres eget liv, selvom de alle hoerer til en familie. De loeber rundt i smaaflokke dagen igennem, og hvalpene laerer af de aeldre hunde hvor de kan gaa i tryghed og hvor de skal passe paa ikke at komme til skade, De loeber aldrig vaek, men vender altid hjem til deres familie, for at faa mad, for at maerke at de hoerer til, og naar de skal sove. Man ser ofte hunde – ogsaa i de stoerre byer – i foelge med efter deres ejer uden snor paa. Hen ad et fortov, over gaden naar der bliver groent lys.
    Jeg ved godt, at det ikke bare er til at adoptere den “hundekultur” i Danmark, men for mig ser det ser faktisk ud som om hunde godt kan laere at gaa uden snor uden at loebe vaek, blive koert over osv.

  2. Jeg tror bestemt også, at hunde i DK kan opdrages til at gå uden snor. Men vi pylrer nok for meget om dem!
    Hvad nu, Gitte: kommer du til min fødselsdag?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *