Jamen jeg er ikke karrig med mine opskrifter, så småkagerne må også gerne vandre videre. Jeg er glad for at kunne fortælle, at mine naboer syntes MEGET godt om dem! Og kogekonen ville gerne have opskriften, så det må da være ros!
Her kommer den, den er nem, og det er absolut et plus, hvis man bruger smør! De bliver meget sprøde, nærmest skøre, så vær forsigtig, når man lægger dem i en dåse. Så kan de holde sig længe – hvis de ikke bliver spist hurtigt altså!
”Sukkerbagerens favorit”
250 gr. Smør
2½ dl sukker
1 tsk vanillesukker el. korn fra 1 stang vanille
4 ¾ dl hvedemel
200 gr. Hasselnøddekerner, groft hakkede
Rør smør og sukker godt sammen, tilsæt vanillesukker el. vanille sammen med lidt sukker
Bland mel og nøddekerner i.
Form dejen til ruller ca. 3 cm i diameter. Læg dem køligt mindst 1 time, og skær rullerne i skiver med en skarp kniv. Bag dem v/175 grader 7 – 10 minutter. Hold øje med dem, de flyder lidt ud og skal være lysebrune og sprøde.
Endnu en gang: TUSIND TAK fra mig!!
Min svigerfar på 93 brækkede for nylig sin ene arm 3 steder. I dag er han kommet fra hospitalet til et aflastningssted, hvor han skal observeres et par uger. En portion af dine småkager må med ind til ham.
TAK !!
VH K-V