2 grapefrugter
4 appelsiner
2 citroner
2 limefrugter
– vaskes grundigt og skæres på tværs i tynde skiver (evt. halve) incl. skaller.
På grapefrugten fjernes kerner og de hvide ribber.
Frugten lægges i en krukke eller en gryde og dækkes med vand, ca 2 gange så meget, som frugten fylder.
Står tildækket natten over.
Koges 10 minutter næste dag og står igen tildækket til tredie dag, hvor det koges 2 timer.
Derefter tilføjes samme mængde sukker som den kogte frugt (måles).
Kog med sukker indtil det begynder at stivne – op til 2-3 timer. Hæld en teskefuld op på en kold tallerken og se, om det bliver geléagtigt. Så er det færdigt.
Hældes på glas, der er skyllet let med Atamon.
Har en dejlig karamelagtig smag af orangefrugter + lidt bittert fra skallerne.
Kære Hanne!
Tusind tak! Nu bliver min svoger glad. Har netop fået at vide, at han skal opereres på tirsdag. VH K-V
det lyder lækkert det skal prøves( men da jeg ikke må spise grape pga. noget medicin jegfår) vil jeg udskifte med en extra appelsin og lime glæder mig . god dag Ane
Det kan du roligt gøre, Ane – bon appetit!
hovsa Hanne hvor meget sukker har du brugt sådan ca. Ane
Jeg har brugt 2 kilo, men du skal måle mængden af frugt/vand.
takker så vil jeg gå ned og købe ind
ja så er marmeladen færdig dufter skønt af orange og har den smukkeste ravgyldne farve og smagen er super den opskrift skal gemmes kan kun anbefale den mums
Hej Hanne.
Synes næsten jeg kender dig gennem din blok. Tak for mange inspirerende indlæg og ideer til patchwork og ikke mindst opskriften på appelsinmarmelade. Den er fantastisk. Det er ikke sidste gang jeg laver den.
Hilsen Birgit
Selv tak Birgit – og velkommen på bloggen!
En dejlig narnelade, tak for den opskrift.
Enlille erindring: Stod sidst i 8o erne oppe i Norge. Havde fået 10 kg appelsiner forærende af gæster fra DK..Havde en opskrifr på bitter engelsk appelsinmarmelade som nærmest var og stadig er en passion.
Kort, jeg lavede marmeladen med kun appelsiner og den smagte himmelsk. Opskriften blev forlagt og mindet bevaret om en laaang kold vinter med masse ristet brød og appelsinmarmelade.
Tak for at levendegøre en erindring og genoplivning af hjemmelavet marmelade. Færdig med at købe nu laver jeg selv igen hilsen Joanna
Velkommen på bloggen, Joanna – dejligt at høre, at du har glæde af opskriften og får genopfrisket gode minder!
Sikkert en dejlig marmelade, men engelsk orange marmelade er det langt fra.
Den bitre smag kommer fra Seville Oranger.
Køb den på nettet fra England..
Er tidligere englænder og har lavet marmeladen siden 1965.
Tak for din kommentar! Den har nu også en lidt bitter smag med de appelsiner, vi normalt kan købe i DK. Den passer mig fint.
En fuldstændig fantastisk marmelade – så tak for opskriften
Skøn opskrift på rigtig engelsk orangemarmelade…min svigermor havde en lignende opskrift tilbage i 70’erne
Jeg laver den med halv appelsiner og halv pomerans ..og blender den lidt til sidst med en stavblender så skallerne ikke dominerer så meget…denbliver helt fantastisk
Hvis jeg laver dem ren pomerans synes jeg den bliver for bitter
Mvh
Lyder spændende!