Mezquita-Cathedral of Córdoba

Foto: Christian Schrøder

Endnu en meget varm dag – og en stor oplevelse, da vi besøgte et af de mest besøgte og populære turistmål i Europa:

Mezquita-Cathedral of Córdoba.

Katedralen er helt utrolig smuk med utalligt smukt inventar og hellige genstande. Men det mest spændende er historien bag, idet den oprindeligt var en muslimsk moské, som tog ca. 100 år at bygge. Derfra stammer de 800 søjler og buerne i loftet.

Inden moskeen var færdigbygget blev muslimerne forvist fra Spanien i 1200-tallet, og den blev bygget om, idet der i midten blev bygget en katolsk katedral, og katolske relikvier rykkede ind overalt.

Broen, som vi gik over, er endu ældre og romersk, Torre de La Calahorra.

Helheden er overvældende, og der valfartes fra hele verden dertil, det var meget tydeligt, at de besøgende kom langsvejs fra. Der var bl.a. mange kinesere og japanere.

Foto: Christian Schrøder

Det var ikke den store fornøjelse at stille op til fotografering i de 35 gr., vi kunne “nøjes” med i dag:

Foto: Christian Schrøder

Foto: Christian Schrøder

Her i Spanien føler sønnen sig “diskrimeret”. for i lighed med børn og studerende kommer han gratis ind eller til ½ pris i kørestol!

Foto: Christian Schrøder

Foto: Christian Schrøder

Foto: Christian Schrøder

Foto: Christian Schrøder

  

Foto: Christian Schrøder Ja, sådan kan man også fotografere et smukt loft!

Og lyset fra mosaikruderne kan ændre et ellers ordinært menneske!

 

I går tog jeg en hviledag herhjemme, i dag var det Christina, der var træt og lidt småsløj, så vi var kun 4, men jeg er glad for, at jeg fik den oplevelse! Og igen var det en smuk køretur gennem bjergene på god motorvej.

6 tanker om "Mezquita-Cathedral of Córdoba"

  1. Sikken en dejlig oplevelse i har, vi var der selv for 15 år siden, det er en dejlig del af Malaga i befinder jer i, forsat god ferie.

  2. Hej Hanne, det er dejligt at genopleve Andalusien gennem din blog. Vi var i samme område i oktober 2016 (temperaturen var dengang “kun” omkring 20-25) og var specielt optaget af Cordoba og Ronda. Dejlige billeder. Fortsat god ferie fra Hanne Wolff

  3. Mht til diskrimination kom til at tænke på, at vi var i Damaskus – patriarken og jeg – sammen med et vennepar fra den region. Det var et par år før krigen startede. Vi skulle en dag se de store Ummayade – moské og mændene gik for at købe billetter. De kom tilbage og billetpriserne var som følger:
    1: vores mandlige ven kom gratis ind, han var mand og araber.
    2: patriarken betalte lidt, for han var europæer, men dog mand.
    3: vores veninde betalte mere, for hun var kvinde, men dog araber
    4: jeg betalte mest for jeg var kvinde og europæer.
    Hold nu op, hvor har vi grinet af det mange gange siden.

    • Jeg har oplevet noget lignende, da jeg var i Moskva i 1994 sammen med nogle spejdere, hvor vi hjalp med at starte en spejdergruppe op (næsten ukendt ungdomsaktivitet på det tidspunkt). Da vi sammen med de unge russere ville besøge Kreml, gik én af dem hen til billetlugen for at undersøge entré prisen og kom tilbage, meget forarget: det kostede ca 8 kr for en russer og 80 kr for en udlænding!
      Russerne insisterede på at betale for os, men havde næsten ingen penge, så de foreslog, at vi “spillede russere”, hvilket indebar, at vi ud over ikke at måtte sige noget, skulle ændre påklædningen, f.eks. skulle jeg lægge mine briller, der var alt for moderne for en russisk kvinde, i lommen. Og min Fjällräven-rygsæk måtte jeg overlade til én af drengene! Endelig tog en af pigerne mig omsorgsfuldt under armen. Det gik!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *