Jeg var nødt til at bede om nabohjælp til hindbærrene i dag, jeg kunne simpelthen ikke følge med! Så naboen plukkede ca 2½ kg til sin fryser, og jeg plukkede selv ca 5 kg i dag!
Så flotte er de! Jeg breder dem ud og sorterer dem, tager 2 portioner fra, som vi spiser i aften..
Og så sætter jeg de største, pæneste og mest regelmæssige på en bakke enkeltvis og fryser
Næste dag bliver de lagt i æsker, så er de klar til vinterens kager eller pynt på desserter:
Syltetøjet begynder jeg på i morgen, jeg kan jo ikke få plads til alle de bær! Men nogle af de frosne bær bliver først syltet, når blåbærrene bliver modne, så skal der laves “Drottningsylt” af ½ hindbær og ½ blåbær, det er en svensk opskrift, jeg har fået af vores svenske familie. Det er det bedste syltetøj, jeg kender!
Uhmmmmm, man bliver helt lækkersultet……
Tænk at have så mange hindbær i sin have…..
Velbekomme.
Ja, det ser godt nok helt aldeles vildt lækkert ud med alle de skønne hindbær. Vi har desværre kun en lille brombær busk, som vi satte sidste år, så den giver nok ikke så meget i år og hindbærrene må vi nok ud i skoven og lede efter 🙂
Hanne og Helle, hindbær er faktisk noget af det mest taknemmelige, man kan have i sin (køkken)have. Søren har altid hellere ville sætte plads af til bærbuske end til salat og kartofler! Og vi har haft utroligt meget ud af hindbærrene, som vi har haft i næsten 30 år. Man skærer jo de grene ned, der har båret bær, når man har høstet, og så er de nye grene groet op i mellemtiden, altså dem, der bærer næste år. Så enkelt er det! http://www.syenlap.dk/?p=17
Vi har som nævnt også blåbærbuske, de storfrugtede amerikanske, der smage skønt, og brombær samt lidt solbær og ribs, sidstnævnte danner hæk til naboen, så dem er vi fælles om.
Åh hvor ser bare skønt ud Hanne!
Det må bare være dejligt med så mange bær,og gemme til vinter. Kan godt se det også er et stor arbejde og tager tid, men tror det smager meget bedre end det færdig syltetøj man køber.
Det kan slet ikke sammenlignes, Jonna!