Puttetæppe-tante-træf

Siden 2013, hvor Birgith første gang inviterede Projekt Puttetæpper til “Tæppetante-træf” på gården i Hejnsvig, hvor hun bor sammen med en af sine sønner og hans familie, har en stor flok “tanter” mødtes der én gang om året, medbringende store favnfulde / tasker / sække med puttetæpper, som gives som gaver til alle børn (1000 pr år) på de 5 julemærkehjem i DK – det ene flottere end det andet!

I de seneste år arrangeres der også et lignende på Sjælland, men for mig er det begivenheden i Hejnsvig, der har en særlig betydning! Og selv om jeg ikke selv er i styregruppen mere, er jeg en glad deltager og glæder mig altid til at se alle tæpperne og møde tæppetanterne. Det første år, som var et forsøg, var vi 22, men de næste år steg deltagertallet til 80! Så kom “Corona”, hvor vi begrænsede antallet, og nu er det landet på max 50 deltagere – det passer fint!

Altid samme opskrift: glad modtagelse – aflever dine tæpper til en hjælper – find en plads ved de runde borde – formiddagskaffe, mens medbragte tæpperne bliver dynget op over sønnens veteranbiler – kig på de tæpper, der er hængt op på forhånd – der er meget at se på!

Senere er der orientering om året, der er gået, frokost og et foredrag. I år var det forstanderen på Julemærkehjemmet Fjordmark, der fortalte om arbejdet med børnene – det er altid medrivende!

Og efter kaffe og kage fjernes de tæpper, der holder på “hemmelighederne” = store-store bunker, kasser og æsker med donerede stoffer, som er kommet ind i årets løb. Det er helt overvældende, og man skal bare tage fra!

Sådan har det været i alle årene – også i år! Det er helt utroligt, hvor meget, vi kan drage hjem med!

Her er en lille kavalkade:

Der blev også vist tæpper med særlige historier!

Det var en dejlig dag! Tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *