Den sidste dag

061109

Jeg har mistet Søren i dag den 6. november 2009 kl. 10.55.

47 år med glæder og sorger, op- og nedture er slut. Og jeg er bare så glad for, at han kom hjem, som det var hans store ønske, og havde et par dage i sin elskede stue, omgivet af familien, puslet om af os og hjemmeplejen, ikke ret meget til stede, men så alligevel indimellem i glimt, hvor vi ikke var i tvivl om, at han var glad for at være i sine egne omgivelser.

Han døde helt stille og roligt, sov bare ind, efter en lidt urolig nat, hvor sygeplejerskerne hjalp ham med lidt smertestillende udover hans faste morfinplaster.

Æret være hans minde.

52 tanker om "Den sidste dag"

  1. Kære Hanne og familie.

    Jeg føler meget med jer og nu har Søren fred for smerte.
    Jeg ved hvilken svær tid du og din kære familie skal igennem nu, men jeg håber og ved at i står sammen.
    De aller varmeste tanker herfra.
    knus Hanne

  2. kære Hanne!
    mine allervarmeste tanker og bedste önsker til dig og familien. tusind tak for at du har givet os lov til at fölge jer i denne tid.
    kh.fra Island
    Frida

  3. Kære Hanne og Familie og venner.
    Må jeg ha lov til dybt at kondolere over dit tab af din kære ægtemand Søren. Ære være hans minde.
    I den korte tid jeg har fulgt din blog – kan jeg ikke lade være med at tænke på hvordan du har haft energi til næsten dagligt at informere om stort og småt i dit liv, til os som fulgte med… ;o) Tak fordi du deler med os. Med dit indlæg her er nok det sværeste og læse, og man håber jo altid på det bedste til det sidste. Så jeg sidder og fælder nogle stille tårer, og har stor medfølelse for dig og familien i disse svære timer og dage der kommer. Men jeg beundrer lige så meget din fortælle måde her på bloggen og håber/ønsker at i er stærke til at komme videre i jeres liv, Jeg er glad for at du fik Søren hjem og det blev som du ønskede det til det sidste – Det betyder uendeligt meget i processen osse. Min Mor døde osse af kræft for 2 år siden, så jeg kan nikke genkendende til det du beretter for os. Tak! Hanne for din måde at være på.
    Og de bedste og varmeste tanker til jer alle, og de bedste ønsker for fremtiden til DIG – Familien og ikke mindst Whiskey.
    Mange kærlige hilsner fra Lone i Hobro

  4. Jeg er så ked af at høre det. Søren har fået fred, men har efterladt en sørgende familie efter sig, som nu skal finde sig til rette i et liv uden ham. Sender de varmeste tanker til jer alle.
    Hilsen Teresa

  5. Kære Hanne

    Det gør mig frygteligt ondt at læse. Jeg kondolerer.
    Jeg har læst med de sidste måneder, og har fulgt Sørens sygdom på afstand og igennem dine ord og billeder.

    Jeg sidder og kæmper for at tårene ikke skal få lov til at flyde frit. Kræft er sådan en grim sygdom.

    De varmeste tanker og hilsner

    Lisbeth, Brønderslev

  6. Jeg er både glad for og ked af at læse dette.

    Søren har fået fred og på det sted han aller helst vill det; det er jeg glad for.

    At du og familien kommer til at savne ham meget, det er jeg ked af.

    Jeg ønsker jer alle alt det bedste.

    Knus fra England

    Eva

  7. Hej Hanne

    Hvor er det trist at du har mistet Søren. Jeg har læst med på din blog igennem det sidste stykke tid. En sværd tid du og familien skal igennem. Men det er utroligt dejligt at Søren kunne dø hjemme i vante omgivelser.
    Jeg tænker på dig Hanne og din familie og sender mange tanker til jer.

    Merete

  8. Kære Hanne, børn, svigerbørn og børnebørn.
    Godt at høre, at Søren fik den stille og værdige død, som alle havde håbet på. Og godt, at I kunne være om ham til det sidste.
    Nu gælder det om at få sagt det sidste farvel på en smuk og fredfyldt måde sammen med familie og venner.
    I vil alle være i mine tanker – i dyb respekt for at vi måtte følge med – Knus Marianne

  9. Kære Hanne.
    Jeg føler med dig og din familie i denne svære tid, men hvor var det godt at Søren nåede at at komme hjem i hans eget hjem og være omgivet af alle hans kære i den sidste stund.
    De varmeste tanker til jer alle.
    Hanne

  10. Kære Hanne.
    Blicher skriver i Hosekræmmeren:”Den største sorg i verden her er dog at miste den, man har kær”. Og det ER godt nok noget af det allersværeste at sige farvel. Gennem din blog har du vist, hvorledes et sygdomsforløb trods alt kan kan gås igennem med værdighed, omsorg og kærlighed som den “røde tråd”. Jeg sender dig min dybeste respekt.

  11. Kære Hanne.
    Mine varmeste tanker til dig og din familie. Du kender ikke mig, men jeg kender dig gennem Kirsten Grymer. Jeg har fulgt jeres kamp, og fordi min Lars døde den 14. november sidste år, har det for mig været en rejse gennem alt det der skete, og på en måde hjulpet mig.
    Jeg ved hvor svært det har været, og hvis jeg kan være til lidt hjælp senere, må du gerne kontakte mig.
    Den næste tid sker der så meget praktisk for jer, men det hjæper til at komme igennem den første tid.
    Giv dig hen i alle de følelser der kommer.
    Mange kærlige tanker fra
    Birgitte

  12. Kære Hanne,

    Det gør mig ondt at høre at du har mistet Søren, men alle de varmeste hilsner til dig og din familie. (samt Whiskey).

    Susanne

  13. Kære Hanne
    Må jeg, en helt udenforstående også kondolere. Jeg kender ikke dig og din familie – og dog, jeg har fulgt din blog her et stykke tid og beundrer den måde du har haft overskud til at dele dine tanker om din kære mands sygdom med alverden. Jeg ønsker dig al det bedste i denne svære stund og sender mange varme tanker.
    Jette Huneck

  14. Dette her jeg nødt til at kommentere på. Allerførst vil jeg kondolere. Forløbet minder på nogle måder, om da min far døde for snart mange år siden. Men også for ham var det vigtigste, som for din Søren, at komme hjem i vante omgivelser, og ud fra hvad du så utrætteligt har fortalt os, var det hans højeste ønske. Jeg er sikker på, du har give ham de allerbedste betingelser, en “afslutning” efter hans ønske.
    Du har et godt netværk, der bakker stærkt op omkring dig, og det har du virkelig fortjent.
    Så flot at du har delt dette med andre, det kan måske godt være en lindring for dig selv også.
    Jeg håber, du kan trøstes ved at vide, at du har gjort, hvad du kunne, og håber du kommer hel ud “på den anden side.” Jeg tror, du er en stærk person. Alt godt for dig i fremtiden.
    De bedste hilsner
    Birte N

  15. Det gør mig ondt. Kondolerer. Kan du nu komme igennem den næste tid på en fornuftig måde – det er jeg da forresten helt sikker på at du gør. Sammen med din kloge hund.

    Hilsen Gitte fra Randers

  16. Kæreste Hanne. Jeg er uden ord, men fyldt med den dybeste respekt for dig og din familie. I har alle vidst at denne dag ville komme og det lykkedes jer at gøre den så god som muligt for både Søren og I andre. Sender mange tanker til dig i denne svære tid. Maria

  17. Kære Hanne.
    Jeg vil gerne ha lov at kondulere. Det gør mig ondt at høre, at du og familien har mistet Søren. Jeg har fulgt din blog i lang tid, også fordi jeg interesserer mig for patchwork, og har læst om Sørens sygdom. Jeg har stor respekt for, at du har delt dette forløb med os andre. Vi mistede min svigermor for 3 år siden, og hun nåede også hjem fra sygehuset og døde 14 dage senere i vante omgivelser – det var også hendes store ønske, og vi er alle glade for, at vi kunne opfylde hendes ønske, ligesom du kunne opfylde Sørens. Hun led også af kræft – en gruelig ond sygdom -. Ønsker du vil komme godt gennem sorgen – og pas godt på dig selv!
    Kærligst Bente Sejberg

  18. Kære Hanne
    Som jeg kan se, er jeg ikke den eneste, som har fulgt med på sidelinien i jeres liv. Jeg kender dig ikke personligt, men alligevel næsten. Du har på fortræffelig vis klaret denne svære tid og nu også Sørens død, og alligevel haft tid til at skrive her på din blog. Jeg er sikker på, at du nok skal klare det med det sammenhold I har i familien og så har du jo også Whisky. Det er guld værd, når man bliver alene. Jeg ønsker dig alt godt i den svære tid som kommer. Kirsten

  19. Jeg kondolerer dybt fra det inderste i mit hjerte.
    Jeg ved at du og familien har givet Søren den bedste sidste tid sammen med alle dem han elsker.

    Håber I alle kan trøste og kramme hinanden i den nærmeste fremtid.

    De varmeste hilsner,
    Helle

  20. Kære Hanne.
    Jeg vil gerne kondolerer med tabet af Søren. Håber det allebedst for dig din famillie og Whisky det bliver et savn for jer nu.
    Hvor var det godt han nåede hjem, så i fik lidt tid sammen.
    Kærligste hilserne Jonna.
    .

  21. Kære Hanne og hele din dejlige familie.
    Mange varme tanker sender jer til jer, jeg kan fornemme at i var klar til denne dag allesammen. Dejligt at at nåede at få Søren hjem, hvor han gerne ville være når han sov ind.

    Mange hilsner
    Lene

  22. Kære Hanne
    Også jeg må kondolere her fra sidelinjen. Jeg kender dig ikke personligt men har fulgt din blok hver dag når jeg har kikket det nye billede af de flotte håndarbejder, som du sætter ind. Det er altid så positivt at læse din lille daglige beretning af din hverdag, med hvad der nu rører sig hos dig. De sidste dage har været læst med tårer i øjnene for vi kender vel alle den tid hvor vi skal gøre klar til et farvel til en man har kær. Du har haft et super overskud også til at skrive her,om det livet også handler om. Gode tanker til dig og dine kære.En nussetur til Whisky
    Mange hilsner fra
    Bente Kold, Hvidovre

  23. Kære Hanne
    Jeg har gennem en tid fulgt med fra sidelinien, set smukke billeder af tæpper, og læst dine beundringsværdigt rolige og afklarede meldinger om din mands sygdomsforløb. En på sin vis utrolig smuk beretning, fortalt med kærlighed og realitet. Tak for ordene. Jeg sender dig varme tanker for den næste tid.
    mvh Linda

  24. Kære Hanne.
    Hvor gør det mig ondt, at du/I har mistet Søren. Men hvor var det godt, at han nåede at komme hjem – og trods alt også godt, at det gik hurtigt, så han ikke skulle ligge længe.
    Jeg tænker sådan på jer. Det er vel nok godt, at du har sådan en dejlig familie. Det bliver en svær tid, men først er der en masse praktisk, der skal ordnes – men bagefter bliver der tomhed og savn. Men jeg ved, at du er en stærk kvinde, så du skal nok komme gennem det hele sammen med dine søde børn/sigerbørn.
    De kærligste knus, tanker og hilsener fra Kirsten.

  25. Kære Hanne.
    Jeg vil gerne kondulere. Det gør mig ondt at høre, at du og familien har mistet Søren. Jeg har gennem lang tid fuldt med i Jeres liv gennem blokken og selvom jeg ikke kan dele smerten, deler jeg sorgen. Find styrke i minderne, og tro på fremtiden. De varmeste tanker herfra.

  26. Tusind, tusind tak allesammen, for jeres trøst og søde kommentarer, det er fuldstændig overvældende! Mine børn er også dybt imponerede over de mange kommentarer og trøstende ord fra mennesker, som vi stort set ikke kender! Det varmer! V i skal nok komme videre, men i dag er alting mærkeligt og ikke til at forstå – selv om vi godt vidste, hvad vej det bar. Tak!

  27. Køre Hanne
    Ja jeg har jo ellers mailet til dig, men vil da lige skrive et par ord her også, jeg nåede jo at træffe Søren, da jeg boede hos jer et par dage, et dejligt menneske var han, så jeg har virkelig følt med dig og dine i denne svære tid. De kærligste tanker og knus fra mig.
    Hilsen til dig fra Inge

  28. Hej Hanne.

    Jeg får helt tårer i øjnene, fordi du har mistet din mand, men i har haft en god tid sammen min varmeste tanker går til dig og din familie, og jeg vil kondolere dig.

    Du virker så stærk og afklaret.

    Kh fra Laila

  29. Kære Hanne og familie
    Det gør mig oprigtigt ondt.
    Sender tanker
    Mange Hilsner
    Gitte Stæhr Hemmingsen
    Farum

  30. Kære Hanne. Det gør jeg virkeligt ondt at du har mistet Søren. Du har altid skrevet så varmt og kærligt om ham, at jeg ikke er i tvivl om at han er dit livs kærlighed. Og jeg er sikker på at han vidste det og gengældte kærligheden.
    Jeg synes så tit når jeg læste her at du var utrolig tapper og stærk. Tænkte at du besad overnaturlige kræfter – og nu ved jeg at det var kærlighedens energier der fyldte din krop.
    Jeg sender dig de varmeste tanker i den svære stund

  31. Jeg vil gerne Kondolere. Mine tanker til dig og din famile i denne svære tid. Godt at Søren nåede hjem i sin stue !

  32. Kære Hanne.

    Også jeg har fulgt med i din og Sørens tilværelse i lang tid. Jeg har beundret din godhed, tålmodighed m.m., jeg har aldrig været i tvivl om, at I nok skulle få den sidste tid til at fungere med den måde I har haft på at løse problemerne til gavn for Jer begge.
    Nu håber jeg, at du og din familie må få en god dag sammen ved bisættelsen. Af egen erfaring kan en sådan dag også være rigtig givende.

    Mange hilsener
    Lissy

  33. Kære Hanne.

    Jeg sender dig mange tanker her i en svær tid.
    Jeg har fulgt dig i meget lang tid her på siden, jeg nyder at følge lidt med i hvad der sker i Brædstrup nu efter at jeg er flyttet fra byen, og tænker ofte tilbage på de hyggelige stunder vi havde i DDS.
    Du er et fantastisk menneske og jeg er sikker på at du og Søren fik den bedst mulige afslutning sammen.

    Mange kærlige tanker fra Lone.

  34. Tak allesammen! Jeg er også glad for, at det blev en værdig og rolig afsked med Søren.
    Tak, Lone, det er hyggeligt at høre fra dig! Det er nogle år siden, vi mødtes sidst – jeg håber, du har et godt liv.

  35. Kære Hanne,
    Jeg sender dig en masse tanker her i den svære tid.
    Godt for Søren at han kunne være hjemme i de sidste dage.
    47 år er lang tid men jeg håber at du finder dig en god hverdag når tiden er inde til det.
    Anja

  36. Kære Hanne,
    Jeg har lige læst dine seneste indlæg på bloggen omkring Sørens sidste dage og jeg sender dig mine varmeste tanker og et stort kram her i den svære tid. Jeg er også en af dem, der har fulgt dine tanker og følelser omkring Sørens sygdomsforløb og jeg har jublet med dig, når det gik fremad og tænkt på dig, når det gik den anden vej. Det var godt, at Søren kom hjem, så I fik mulighed for at have de sidste dage sammen i vante omgivelser og med familien samlet.
    Mine tanker vil vandre til dig de nærmeste dage…
    Knus fra Pia

  37. Pingback: Søren og Sebastian. «

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *