Brugs-patchwork

Første gang, jeg snakkede med Birgith, var da jeg havde modtaget et brev fra hende med 20 billeder af puttetæpper, som hun havde sendt til julemærkehjemmet Hobro. Vi beder jo om billeder af de tæpper, tæppetanterne syr og selv sender.

Jeg var meget imponeret af de 20 flotte tæpper og spurgte forsigtigt, om Birgith ikke havde tænkt på at blive tæppetante? Hvis man er på listen over de tæppetanter, vi kender, kan man nyde godt af de tilbud, vi får, og man får også lidt informationer.

Jo, men Birgith troede da, at hun var tæppetante! Det har vi grinet af flere gange. Hun mener selv, at hun nok har glemt at melde tilbage til min forgænger på et tidspunkt, og så er hun blevet slettet af listen. Men hun fortsatte jo bare med at sy puttetæpper!

En af de ting, jeg så godt kan lide ved Birgith er hendes beskedenhed! Hun er så dygtig, hun syr så meget og så flot, hun bor så lækkert i sin ombyggede hestetald med en meget speciel tilhørende havestue – og så er hun bare så beskeden! Og hun siger ikke nej til at modtage en hel masse forskelligt stof til at sy flere puttetæpper af.

Og så er det sjovt at gense det! og se, hvad hun får ud af det. F.eks. det grønne, stribevævede, som var i en pakke, vi modtog for noget tid siden. Jeg spurgte Birgith, om hun brød sig om at sy i stribet og ternet stof, og det vil hun gerne. Det grønne var nok gardin- eller duge-stof, jeg kan godt huske den type stof fra en del år siden. Der var også både blåt og rødt i samme stil i pakken. Og her er, hvad Birgith foreøbig har fået ud af det:

genbrugs stof

genbrugs stof 2

Nogle syr patchwork på en kunstnerisk måde, det kan være rigtig flot, ingen tvivl om det. Men jeg hører jo nok til dem, der elsker patchwork, der kan gøre gavn og hygge! Og så må der gerne være mange sjove, søde, kønne stoffer i et tæppe, det gør det endnu mere charmerende i mine øjne. Men vi har lov at være forskellige!

Måske er det derfor, jeg er så begejstret for Birgiths tæpper!

3 tanker om "Brugs-patchwork"

  1. Hej Hanne.

    Ja de er rigtig flotte de tæpper. Og ideen med patchwork har da fra gammel tid været at det var genbrug af tøj og melsække, til tæpper der kunne varme. Dejligt at se hvad der kan komme ud af det stof.

    Kh fra Laila

  2. Ja, det er lige det, Laila! Og jeg må indrømme, at jeg kan falde i svime over et flot, velkomponeret tæppe i tilpassede farver og stoffer – men det er tæppet af “rester” eller mange forskellige stoffer (der selvfølgelig passer sammen, som Birgiths gør), som jeg vil hygge mig i!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *