En brødkurv af stof som pakkegevinst

brødkurv

“Kludekonerne”, vores 10-kvinder-patchworkgruppe, holdt som sædvanligt vores juleafslutning hos én, der bor i et lille lavloftet landhus, hvor hun pynter så hyggeligt op, og vi får glögg, småkager og senere kaffe/the med alt for meget lækkert hjemmebag! Men indimellem skal vi spille pakkespil med en terning. Og det har vi det rigtig sjovt med. Nogen køber ind til pakker i løbet af året, og der er mange søde, sjove ting, andre syr selv, bl.a. er det hvert år spændende om der er nogle flotte og praktiske hjemmesyede forklæder! Men de er altid camouflerede, så vi ikke kan se på pakken, hvor de er.

Jeg kan godt lide selv at sy en ting eller 2, i år havde jeg syet denne brødkurv, som er temmelig stor, den måler ca. 18 x 18 cm i bunden, og den er syet på samme måde som denne men kun med 6 firkanter, 2 store til bund og inderside, og 4 halvt så store til siderne, som er bukket ind og syet til både ind- og yderside. Og så kan den foldes sammen, så den kan ligge i en skuffe.

8 tanker om "En brødkurv af stof som pakkegevinst"

  1. Hvor er den fin. Jeg kan også rigtig godt lide, at den er så enkel og ikke så høj.

    Jeg tillader mig nappe ideen, for det er jo en superfin gaveide – også til pakkeleg 🙂

  2. Hanne, den er rigtig flot, og jeg har jo syet en del af de andre, enten med spidserne oppe, eller slået ned, og måske sat fast med en lille knap. Men jeg har set rigtigt meget på denne og så den, som du havde på din blog for noget siden, som en anden havde syet. Men jeg kan ikke rigtig forstå, hvordan, at du får det bøjede til at hæfte i både inder siden og ydersiden. For på de andre, da kaster vi den jo sammen i kanten for oven. Men jeg må prøve mig lidt frem.
    Er den varngvedt eller sådan noget?
    Jeg ville også bruge den som en lille værtindegave.

    Har du smurt den indvendig med decoupagelak, så den ikke tager mod fedtstof fra brødet?

  3. Margit, den er vrangvendt, som du skriver, og så syr jeg den sidste søm fra retten. Jeg har ikke murt den med decoupagelak, men det var måske en god idé!

  4. Tak Hanne, så kan jeg bare se at komme i gang, men i dag skal vi til en julefrokost, og i morgen på et julemarked, men så lige pludselig er det mandag, og jeg kan gå i gang med det. Jeg har gerne brugt decoupage lak på dækkeservietter med foto, for at spare på for meget vask, så kan de tørres let med en fugtig klud, jeg har også brugt det til de små brikker o.s.v.
    God weekend!

  5. Anette, der er en vejledning her på bloggen i spalten til højre, nu får du et link: http://www.syenlap.dk/wp-content/uploads/2009/10/Sådan-syr-du-en-lille-kurv1.pdf
    Den er lidt højere, men du undlader blot de øverste firkanter og bøjer spidserne ind. Men der er også et mønster på lige præcis den brødkurv hos HANNE’s netbutik: http://www.hannesnetbutik.dk/shop2.asp?page_id=7&cmd=proddetail&cat=271,156,0&prod_id=6802
    Den er meget nem at sy.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *