Et smukt hvilested

gravsted

Det blev en god lille begivenhed, da vi stedte Søren til hvile i hans forældres gravsted i hans hjemby. Kirkegården havde forberedt det så fint, vi hentede urnen i kapellet, hvor der var tændt levende lys. Ældstesønnen bar urnen hen til gravstedet og satte den ned, hvor en smuk krans markerede, hvor der var gravet. Og så lagde vi vore kranse og dekorationer. Vi fik også aftalt, hvordan der skal flyttes lidt på det, der står i forvejen, det er et stort gravsted, så der er fint plads til den nye sten, som vi havde været henne og vælge ud. Vi valgte en anden, end den stenhuggeren havde foreslået, men stadig en, der passer pænt til den natursten, der er minde om forældrene. De kønne røde “Igaliko-sten”  har Søren selv hjembragt fra Grønland.

Jeg havde bestilt julestjerner på min krans, for netop her i december købte Søren altid en hel masse julestjerner og satte rundt omkring i huset. Det er ikke sikkert, de holder så længe udendørs, men dekorationen er lavet sådan, at man bare kan tage mini-julestjernerne væk, og så er kransen stadigvæk pyntet med kogler, mos og bær.

Det var en dejlig oplevelse, og skønt at vi kunne være sammen om den, børnebørn, børn og jeg.

Nu hygger vi os, har fået noget godt at spise, sønnerne har kigget på deres fars tøj og kan godt bruge noget af det, det er jeg glad for. Der var også noget, svigersønnen kunne bruge, selv om han har en anden statur, og drengene kunne bruge huer, pyjamas’er og sko! Livet går videre, det er som det skal være.

7 tanker om "Et smukt hvilested"

  1. ja, det er sandelig et smukt sted I har der. godt at I kunne være der alle sammen. og hvor dejligt at de unge vil have nogle af Sörens ting, det må varme dig om hjertet. hav en fortsat god weekend sammen med hele flokken.
    kh.fra Island
    Frida

  2. Hej Hanne.

    Ja det er godt at få afsluttet pænt. Og dejligt at de unge kan bruge tøjet, så glæder det en at det bliver brugt, og det gør ikke ondt at se de har det på.

    Kan du have en god weekend med familien.

    Kh fra Laila

  3. Det er godt at høre, at det blev en dag lige som I gerne ville have det.
    Ha en god weekend, og i går var jeg på Løndal takket være din “reklame” 🙂 Det var en god oplevelse 🙂

  4. Din blog burde udgives i bogform til folk der mister en livsledsager. Du er fantastisk. Ærlig, ligetil og meget kærlig. Og med synet rettet fremefter.
    Da min far døde fik jeg nogle af hans gamle undertrøjer – nej, ikke netundertrøjer – men t-shirts. Tænk – han gik i lewis t-shirts som undertrøjer. Nu lever de livet som taxat-shirts.

  5. Dejligt at se Hanne. Det er sådan en god afslutning og samtidig begyndelse, når urnen bliver sat i jorden. Godt at I kan være sammen om det alle sammen. God adventssøndag og knus.

  6. Tak skal I have allesammen! I er også så kærlige og søde i jeres kommentarer.
    Gitte, det er sjovt at tænke på din fars t-shirts som taxa-t-shirts! Vi snakkede om, børnene og jeg, at der også var enkelte ting, som de fik efter min far for mange, mange år siden, og der var også enkelte ting, som børnene kunne bruge efter Søren, f.eks. en nærmest kitchet ternet ulden kasket!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *