Yndlingsmodellen – nu med briller

christina 181209 med briller

Min yndlingsmodel har skiftet udseende! Christina har fået briller, og det ser ikke ud til, at det generer hende!

Hun er nærsynet ligesom min mor/hendes oldemor, mig/hendes farmor, hendes far, hendes faster og hendes farbror – så hun må jo være arveligt belastet!

Jeg kan huske, da jeg fik briller som 12-årig, at jeg blev så forbavset over, at jeg kunne se de tynde grene på træerne. Jeg vidste jo ikke, at jeg IKKE havde kunne se dem. Christina har også oplevet, at hun pludselig kunne se meget mere.

Men brillerne er jo helt anderledes i dag. Min mors briller var meget uklædelige runde “sygekassebriller”, det har jeg set på billeder:

min dåb

Mine var nu heller ikke for kønne

4 piger

Det var julekort-billede af os 4 søstre, og jeg var ikke glad for de briller, for jeg brugte dem kun i skolen og biografen! Først flere år efter blev det nødvendigt at bruge dem.

Og da jeg i 1994 var i Moskva sammen med 4 af mine spejdere på 14-16 år for at hjælpe nogle unge russere med at starte en spejdergruppe – et nyt og ukendt begreb for russere så kort efter Sovjetunionens sammenbrud, var briller som disse:

hanne0108 2

..alt for moderne til at jeg kunne give mig ud for at være russer, som de unge mennesker ville. De var nemlig chokerede over, at vi skulle betale 10 gange så meget for at komme ind i Kreml, som de selv skulle, så de ændrede vores udseende og beordrede os til at holde munden lukket! Jeg skulle tage brillerne af,  jeg måtte ikke gå med min “Fjällräven” på ryggen, den tog en af drengene, og en af de unge piger tog mig omsorgsfuldt under armen, som man ville gøre med en gammel babuschka! Vi kom ind! 

Men Christina kan godt være fotomodel med sine smarte briller.

christina 181209 med briller 2

4 tanker om "Yndlingsmodellen – nu med briller"

  1. Ja, hun ser rigtig smart ud med de flotte briller – de klæder hende virkelig godt. Hun kunen sagtens være en ny brillemodel.
    Tak for kigget med jeres barndomsbilleder og gud hvor du dog ligner dig selv kære Hanne…sød og køn 🙂

    Jule Knus fra Helle

  2. Helle, tak skal du have – men der er jo unægtelig røget nogle kilo på indenfor de sidste 20 år, såååh? Det er også mig i dåbskjolen, det kan man så ikke lige se.
    Men du har iøvrigt ret i, at hun ville være en god fotomodel, det har vi tit snakket om.

  3. Mine børn fik briller da de var 4 og 5 år gamle. De var – og er – langsynede. Nu har også jeg fået briller efter flere års brug af føtexbriller der flittigt blev indkøbt efter farve og mode. Til sidst måtte jeg finde de gamle briller frem for at bruge dem til at se fjernsyn med – nåååe ja, og somme tider sad jeg med to par på så både strikketøj og TV kunne ses helt tydeligt. Så fik jeg briller. Med fordele og ulemper som det nu er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *