Gejst og kursus.

Man må vist sige, at min gejst er ved at være til stede igen – jeg nyder altså i den grad at sy! Jeg syr på de sidste af de “kulørte” blokke til sengetæppet i japansk foldeteknik

Der skal være 100 af denne type blok med de kulørte firkanter og grønne “blade” – her er 16. Og dem mangler jeg kun få af. Så skal der sys 69 hvide, dvs at både firkanten og cirklen er hvide. Der skal mellemværk og blonder ind på det hvide efter modtagerens ønske.

Der er så mange, der har spurgt mig til, hvordan jeg får den virkning? Det er et mønster af Bettina Andersen i Hendes Verden i 1996, og jeg har nu fået tilladelse af Bettina Andersen til at holde kursus i den specielle måde at kombinere japansk foldeteknik med en maskinsyet top i hver blok, og “bladvirkningen”.

Det giver også en meget flot bagside med sit helt eget udseende. Min svoger siger, at når han reder seng med det første sengetæppe, jeg syede som gave til min søster, så vender han bagsiden op, fordi han synes, den er den flotteste!

Udsnit af bagside

Så HANNE’s i Vejerslev og jeg har aftalt, at vi laver et lille kursus i dette mønster onsdag den 21. april om aftenen. Det bliver annonceret på HANNE’s hjemmeside  – se under “kursus”.

I dag har jeg fået quiltet det puttetæppe, jeg havde glædet mig til at sy og vise på Puttetæppeudstillingen på søndag. Jeg mangler kun lukkekanten! Så det går rigtig godt.

9 tanker om "Gejst og kursus."

  1. Det er virkelig flot. Jeg har syet et tæppe i den teknik i hvidt lærred, med inderfirkanter i beige hør med blonde over. Meget sart og diskret. Men når jeg ser dit hvide med det sarte grønne bliver jeg voldsomt forelsket! Syr du firkanterne på maskine? Mine er syet i hånden – det var et kæmpe arbejde!

  2. Stine, ja jeg syr inder-firkanterne på maskine. De hvide og de grønne halvcirkler er også syet sammen på maskine. Vist er det er stort arbejde, men det er også et dejligt håndarbejde, når cirklerne quiltes sammen omkring vat og inderfirkanter. Nemt at sidde med og nemt at tage med sig.

  3. Ett underbart resultat av en fashinerande teknik! Har sytt små projekt förut, men nu blir jag sugen att pröva sy ett helt täcke.

  4. Hej Hanne.
    Jeg har flere gange sendt dig spørgsmål om dine “værker” og altid fået fyldestgørende svar. Denne gang er ingen undtagelse. Jeg har meldt mig til kurset hos HANNES, og tænkte på, om der kommer noget med, at man kan forberede sig hjemme – med at skære stof til eller sådan noget. Jeg glæder mig SÅ meget til kurset og til at hilse på dig.
    kh Dorthe

  5. Dorthe, i kursusbeskrivelsen hos HANNE’s står der, hvad du skal have med af forskellige stoffer.
    Hvidt stof, gerne flere forskellige hvide/råhvide, evt. med lidt hvidt/hvidt mønster 55 x 50 cm , (FQ/småstykker) eller mere
    Hvidt ensfarvet stof: mindst 15 x 110 cm
    Grønt stof, gerne forskellige grønne, 55 x 50 cm eller mere
    Forskellige rester af pastelfarvet el. lyse klare farver stof i rosa, gult, lilla, mindst 13 x 13 cm pr. stk.
    Almindeligt pladevat, stykker á 20 x 20 cm .

    Du kan godt skære hvidt, ensfarvet stof, der skal bruges 2 stk á 13 x 8 cm og 1 stk á 8 x 8 cm til hver blok.
    Og du kan skære de stykker i pastelfarvet el. lyse klare farver 13 x 13 cm, 1 stk. pr blok.
    Samt pladevat 20 x 20 cm, 1 stk. pr blok.

    Resten skal skæres efter skabeloner, som du får udleveret.

    Jeg glæder mig meget og er glædeligt overrasket over, at der allerede på ganske få dage er næsten fyldt op på holdet!

  6. ØV hvorfor bor jeg på Sjælland – jeg vil SÅ gerne lære at sy netop denne japanske foldeteknik….
    God fornøjelse til de heldige
    Mange hilsner
    Gitte

  7. Pingback: » Kursus igen.

  8. Hej Hanne
    Jeg var utrolig glad for at være med til det spændende kursus i japansk foldeteknik, det er ikke så svært som det ser ud til. Nu må jeg se hvornår jeg kommer i gang med et tæppe. Jeg er meget opsat på at sy det efter kursuset.
    Venlig hilsen
    Birgit Clausen
    Skanderborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *