Et godt samarbejde er ikke at foragte, når havens frugter skal udnyttes og bearbejdes!
Vi har mange bærbuske og har høstet rigeligt, både sammen og med hjælp af familien.
Nu blev der syltet for anden gang i år, brombær, store blåbær og hindbær, der var lagt i fryseren lidt ad gangen.
4,7 kg brombær, samt 5,5 kg blåbær og hindbær, halvt af hver blev til 11 glas brombærsyltetøj og 11 glas “Drottningsylt”, en svensk opskrift, som vi elsker.
Jeg bruger altid samme opskrift til syltetøj, nemlig den, der står på posen til Gul Melatin, som er det eneste geléringsmiddel, jeg bryder mig om. Det giver flot klar konsistens og udseende, og det slår aldrig fejl.
Søren og jeg hjalp hinanden, vejede op, rørte i gryden på skift, gjorde glas klar og hældte op. Det var ikke meningen, at jeg ville sylte mere en én slags, men det gik så godt, at vi tog en portion mere! Jeg lavede etiketter, og han satte dem på og satte glassene i skabet.
“Drottningsylt”, som vi kender fra Sverige, hvor vi før har plukket mange skov-blåbær og skovhindbær, smager fantastisk, ½ af hver slags bær. Og med de store amerikanske blåbær, vi har på buske i haven, sammen med hindbærrene, som vi også har mange af, bliver der meget ud af det.
Så nu er der syltetøj til børn og venner! Og der er stadig hindbær i fryseren til mere syltetøj eller saft, og blåbær til tærter eller muffins.
Det ser da bare super lækkert ud. Trist at der ikke er palds til bærbuske på 3. sal…
Hej Hanne
Ja der ser bare super dejligt ud. Dejligt at have en have.
Velbekomme
Åh hvor skønt, nyd det nu når det spises, det er jo trods alt et stort arbejde at lave det.
Ja, det smager simpelthen lige så dejligt, som det ser ud! Men det er faktisk ikke os selv, der spiser ret meget af det.
Maria, du skal da bare lægge nålen fra dig lidt og så ud og plukke de vilde bær! – ja, nu blir det så til næste år!