Historisk dukkemuseum

En del af  “Humlemagasinet”, som jeg har bragt billeder af nu i nogle dage (!), er “Det historiske Dukkemuseum”, som er en permanent udstilling.

Det er “En samling af Danmarkshistoiens berømte personer og enkelte fra udlandet. Ialt 137 figurer i porcelæn med “originale” kostumer. Fra Gorm den Gamle til Kronprinsesse Mary” (citat fra programmet).

Porcelænsdukkerne, der er 40 – 44 cm høje, er lavet af Kirsten Gynther Eriksen og udstillingen har tidligere haft til huse i Kerteminde, men blev købt af boet efter Kirsten Gynther Eriksen og blev i 2007 åbnet i de nye omgivelser. Der udleveres en omfattende beskrivelse af kunstneren og dukkerne ved besøg i Humlemagasinet.

Udstillingen er utroligt flot arrangeret i glasmontrer, og der er mange andre effekter som supplement.

Billederne her her kun et lille udsnit, og jeg har forsøgt at undgå blitz-lys i glasruderne, derved er fotografen utilsigtet kommet med på enkelte af billederne, da bagvæggen er spejlglas!

Som tidligere nævnt kan jeg kun anbefale et besøg på Humlemagasinet.

Der er så meget at se og nyde, og foruden de forskellige ting, jeg omtalt, er der et vældig sødt museum for Sigfred Pedersen med mange effekter, samlet af hans ven og barndomskammerat, “Den syngende maler”, som meget underholdende fortæller historier. Han har også inspillet en CD med Sigfred Pedersen sange og viser, og den sad vi og sang med på i bilen på vej derfra!! Han synger simpelthen rigtig godt! Jeg spillede CD’en for sønnefamilien senere, de kender jo ikke Sigfred Pedersen, men Christina, 9 år, sagde: “Den musik bliver man da glad af at høre!”

Og så er der jo hyggeligt på Nordfyn!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *