Feriebørnenes køkken

Christian har bagt æbletærte til eftermiddagskaffe / sodavand. Hold da op, hvor det passede ham, og hvor blev den god!

Der var rift om den lune tærte med flødeskum.

Underholdningen – ja, det var faktisk ikke spasmageren Frederik, der fik os til at hulke af grin. Den flegmatiske Christian kan med ganske små midler og sit minespil få især de mindre søskende til at grine, så Ebbe falder ned af stolen!

Og tærten? Ja, billedet taler for sig selv!

Opskriften:

125 gr melis og 125 gr margarine (gerne flydende) røres godt.

1 æg røres i.

½ tsk bagepulver sigtes i med 125 gr mel, det røres forsigtigt i dejen.

Halvdelen bredes ud i et fad el. lagkageform, forbages 10 min. ved 175 grader.

Imens skæres 300 gr æbler i både, de lægges ned på den halvbagte dej, 1 spsk kanelsukker drysses over, og resten af dejen klattes ud over æblerne. En lille håndfuld grofthakkede mandler drysses over, og tærten bages færdig ½ time ved 175 grader. Kan spises lun el. kold.

4 tanker om "Feriebørnenes køkken"

  1. Hej Hanne,

    Hvor er du en skøn mor, at du sådan tager børnebørn og 4 stk på en gang – stort kram til dig.

    Det ser rigtig ud til at I råhygger Jer, så er det jo ingen sag, at have gæster, når de både laver aftensmad den ene dag, og kage den næste.

    Knus fra Henriette

  2. Lækkert, lækkert… det er da vist Trilles tykke æbletærte, er det ikke?
    Det vil sige at det nu er 3. generation der laver den.

  3. nej, hvor er de dygtige! hvem der er den heldige, dem eller dig, kan vel diskuteres, men mon ikke begge parter synes de er heldige med hinanden? fortsat hygge önskes jer allesammen.
    kh.fra Island
    Frida

  4. Tak for opskriften på æbletærte. Den er nem, når man som jeg er uvenner med kagerullen. Det er rart, når børnebørnene kommer på ferie og gerne vil i køkkenet.
    P.S. jeg har fået lavet maskemarkører og bruger dem flittigt. Tak for hjælpen
    Venlig hilsen
    Anni

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *