Sådan har jeg ikke fået den før

Indrømmet: jeg er ikke altid god til at gøre noget ud af madlavningen til mig selv! Suppe er rintig fint for mig – og nemt, når man nu lige er i gang med at sy og ikke gider bruge tid på at kokkerere. Jeg laver dog også rigtig-mad-fra-bunden-af, og så gerne til flere dage, så det bare skal varmes.

Men jeg har altid før været rimelig god til at lave mad, og så kan jeg stadig falde for en opskrift eller en ny måde at lave noget på.

Så da jeg forleden læste om en tilberedning af et stykke nakkekam uden svær – vist nok marineret – som blev stegt i ovnen hele dagen med krydderier, og derefter kunne skilles med 2 gafler, så mørt blev det – ja så tænkte jeg, at det kunne være værd at prøve.

Jeg havde ikke klippet opskriften ud, jeg tror det var i Jyllands Posten? og nakkekam uden svær var meget dyrere end med svær i Brugsen, så jeg købte en lille steg med svær og brugte kun salt og laurbærblade, men satte det i ovnen fra kl 13 til 19 ved 100 gr., hældte bare en smule vand ved, da der var gået et par timer, og brunede den til sidst, så sværen blev sprød.

Det var virkelig den mest saftige og møre flæskesteg, jeg har fået nogensinde! Jeg prøvede ikke at skille den med 2 gafler som i opskriften – hvorfor skulle jeg det, jeg skal jo gerne kunne skære af den i et par dage. Og jeg fik bare lidt friskkogt blomkål til, ingen sovs og kartofler.

Det smagte rigtig MUMS! Det kan jeg godt finde på at gentage.

4 tanker om "Sådan har jeg ikke fået den før"

  1. Hej Hanne.

    Ja det var da en nem måde at lave mad på det passer jo sig selv.

    Ja det er svært at komme op i gear med at lave mad , når man er alene.

    Kan du ha en god dag.

    Kh fra Laila

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *